17. maj 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sund kost handler om mere end kalorier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sund kost handler om mere end kalorier

Der findes mange mennesker, som vil hævde, at de går op i at leve og spise sundt. Det gør de måske også, men der er nok også mange af dem, for hvem det at spise sundt, betyder at holde sig til et bestemt antal kalorier. Men sund kost er meget mere end et tal. Det handler om, hvad du fylder på din krop og ernærer dig med for at leve et sundt og velfungerende liv.

Hvordan spiser man sundere?

Hvis du gerne vil spise sundere, end du gør nu, er det vigtigt at se på, hvad det egentlig er, du spiser. Hvilke næringsstoffer giver du din krop at arbejde med, og hvilke mangler du?
Det du skal gøre, er at se på alt, du spiser i løbet af en dag. Så skal du gå ned i dine makroer, og se på hvad din mad indeholder. Så kan du nemlig finde ud af, hvad du mangler.

Hvis du gerne vil gøre det simpelt for dig selv, findes der dog også en gylden regel, som altid er god at følge. Generelt skal du nemlig bare spise varieret. Det betyder, at der skal være plads til lidt af hvert. Det vil sige, at der gerne skal være plads til både råkost, tilberedt mad, protein, kulhydrater, fedt og andet godt.

Hvorfor er sund kost vigtig?

En sund kost vil kunne holde dig i gang. Det er en sammensætning af næringsstoffer, som sikrer, at din krop fungerer, som den skal. Den måde, du måske selv har mærket det på, er ved at blive træt, når du ikke har spist nok. Det skyldes, at det du spiser, skal blive omdannet til energi for dig.

Sund kost kan dog også have en virkning, når det kommer til immunforsvaret. Når din krop er velernæret, vil den nemlig bedre kunne modstå sygdomme.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?