26. august 2019
pension
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Større afkast betyder en tidligere pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Større afkast betyder en tidligere pension

De fleste har deres formue i en pensionskasse, da lønmodtagere hvert eneste måned sætter mange penge til side til pension. Hvis du står i en situation, hvor du sparer penge op af dit rådighedsbeløb, når du har indbetalt pension, så har du sikkert tænkt på, om du skal sætte disse penge ind på din pensionskonto.

Inden du gør det, bør du læse dette indlæg, for det er ikke nødvendigvis på din pensionsopsparing, at du ender med det største afkast.

Derfor er dit afkast vigtigt

Et højere afkast betyder, at du tjener flere penge. Over tid kommer det til at have en kæmpe forskel, om du får 6% eller 10% afkast hvert eneste år.
CS Fonden lavede på et tidspunkt denne udregning, om hvad der sker med 100.000 kr. i indskud med en rente på henholdsvis 2% eller 3%. Her tænker de fleste, at det nok ikke ville gøre den store forskel for deres økonomi, men efter 45 år uden anden udbetaling, ville de 3% rente betyder, at du har tjent over 150.000 kr. mere end med 2%.

Nu kan du tænke dig til, hvad det ville betyde, hvis du samtidig investerede flere penge løbende. Over tid har renten en kæmpe betydning, og derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvad du får af afkast på dine investeringer.

Investér selv dine penge i aktier

Flere er begyndt at investere deres penge selv, da du i dag kan investere i aktier uden store gebyrer. Det giver dig adgang til aktiemarkedet i hele verden, så hvis du gerne vil investere i Facebook, kan du gøre det.

Det kræver, at du sætter dig ind i, hvordan du investerer i aktier, før du kaster dig ud i det. Vi vil anbefale denne begynderguide til aktiehandel. Når du har styr på, hvordan du investerer i aktier, skal du finde en platform at gøre det på.

Her er der en række udbydere, som f.eks. Nordnet. Vi vil anbefale, at du sætter dig nærmere ind i dem, som du vælger til platform for din aktieinvestering. Hvis du overvejer Nordnet, så bør du læse denne anmeldelse.

Om du får større afkast ved selv at købe aktier, kommer an på, hvor god du er til det. Mange vælger en langsigtet investeringsstrategi, hvor de investerer i virksomheder, som du tror på i fremtiden. Andre vælger en daytrading løsning, hvor man jagter dagligt eller ugentlig overskud. Det er en svær metode, hvis du har et fuldtidsjob ved siden af.

Når du selv foretager dine aktieinvesteringer, har du langt bedre mulighed for at prøve forskellige strategier.

Overvej alternative investeringer

De fleste af os sætter vores penge i aktier og så i vores bolig, og det er vores primære formue, når vi en dag går på pension. Men der er mange forskellige ting, som du kan vælge at investere i. Du kan investere i nystartede virksomheder eller i boliger.

Nystartede virksomheder kan blive mange penge af, hvis det går godt, eller de kan ende på nul. Dvs. der er tale om en højrisiko investering. Det er grunden til, at den også kan give dig større afkast. Det er en god idé, hvis du gerne vil have et større afkast og hellere vil satse med nogle af dine penge.

Du kan også låne penge til boliger og leje dem ud. Mange vælger denne løsning, hvis de gerne vil få et løbende udkast. Her får du udbetaling hver måned, når dine lejere giver dig husleje.

Tænk over hvad afkastet er på alle dine investeringer og vælg noget, som passer til din risikovillighed.