23. oktober 2019
dyner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sov godt med en økologisk dyne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sov godt med en økologisk dyne

Inden for de senere år er der kommet et større fokus på økologi og bæredygtighed. Fokusset har indtil videre primært været på fødevarer og hudplejeprodukter, men mange af vores hverdagsgoder kan faktisk tages op til en økologisk revurdering.

En ting som vi ofte tager for givet i dagligdagen, er vores dyne. Vi bruger dynen hver dag, men langt de fleste tænker ikke over, at der selv i dynen kan være skadelige giftstoffer. Og det er ærgerligt, når man tænker på, at vi hverdag ruller os ind i den, når vi skal sove.
Søvn er uhyre vigtigt for et godt helbred, og derfor skylder du dig selv den tjeneste at anskaffe dig selv en dyne produceret under økologiske forhold. I forlængelse af dette så er huden vores største organ. Det glemmer vi tit i hverdagen, men huden er et meget aktivt organ, der absorberer gavnlige stoffer såvel som skadelige stoffer.
Om natten mens du sover, er din hud aktiv, og her absorberer den giftstofferne fra din dyne, medmindre dynen er økologisk.

Perfekt til sart hud og allergikere

Døjer du allerede med problemer med allergi og astma, bør du straks skifte din dyne ud med en, der er økologisk. Skadelige giftstoffer vil kun forværre din gener og kan i værste tilfælde være med til at forværre dem. Vælger du økologisk undgår du skadelige kemikalier som kunstgødning, pesticider, klor, ammoniak og meget mere.

Når du vil købe en økologisk dyne, har du mulighed for at vælge imellem forskellige fyldmængder. Derfor er det ikke noget problem, hvis du foretrækker at sove med en varmere dyne om vinteren og lettere dyne om sommeren. Denne type dyne fås også i baby og juniorversioner, så dine børn også kan få en dejlig og uforstyrret nattesøvn.
For har du børn, bør du absolut give dem de bedste vilkår for et sundt liv, og det indebærer her en økologisk dyne.

At vælge økologisk gør en forskel for dig selv såvel som andre

Men en økologisk dyne er ikke kun godt for din sundhed og velvære. Når du investerer i en økologisk dyne, gør du også en forskel for dem, som producerer den. Her mener vi ikke firmaet bag, men de mennesker som laver den. Ligesom du ikke bliver udsat for unødvendig kemi, så bliver de og deres nærområder heller ikke udsat for kemien.

Undersøgelser har vist, at brugen af kemi i produktionen af forbrugsgoder ofte resulterer i forurening, fordi kemikalierne siver ned i grundvandet. Derfor går det ofte værst udover lokalbefolkningen, som blandt andet får kræft og børn med misdannelser. Naturen ved produktionsområderne lider også under forureningen, og det medvirker til at sænke lokalbefolkningens livskvalitet gevaldigt.

Når du vælger en økologi til, hjælper du derfor miljøet og ikke mindst de mennesker, som allermest har brug for vores hjælp. Du kan derfor sove godt, fordi din krop kan slappe af, og fordi din bevidsthed er ren.

Sæt prikken over i’et med økologisk sengetøj

Det er dog ligegyldigt, hvis du har en økologisk dyne og sengetøj, som ikke er økologisk. Så hvis du går op i at give dig selv og din familie den bedste søvn uden forstyrrende og skadelig kemi, så er det lige så vigtigt, at du investerer i økologisk sengetøj.

Sengetøjet er om noget endnu mere i kontakt med huden end dynen, så derfor er det oplagt også at anskaffe sengetøj, linned og lignende produceret under bæredygtige forhold. Økologisk sengetøj kan som oftest købes samme de steder, hvor man kan købe økologiske dyner.