19. juni 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal du bruge komposit til dit næste gør det selv-projekt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du bruge komposit til dit næste gør det selv-projekt?

Elsker du at kaste dig ud i gør det selv-projekter, hvor du har mulighed for at bruge dine hænder og dit hoved til at skabe fede resultater?

Det vil ofte være billigere selv at stå for sine byggeprojekter frem for at lade professionelle om det, hvilket er en stor fordel ved at gå gør det selv-vejen.
Det er forskelligt fra projekt til projekt, hvilke materialer der skal anvendes. Noget, der dog går igen i mange hobby- og byggeprojekter er Komposit.

Hvad er komposit?

Det kan være at du ikke har hørt om komposit før, eller at du måske ikke helt kan sætte en finger på, hvad det er. Det er dog slet ikke så kompliceret, for komposit er blot en betegnelse for et materiale, der er sammensat af to eller flere materialer.

Fordelen ved at kombinere materialer er, at sammensætningen kan føre til et materiale, der har nogle andre egenskaber, og som måske enten er mere stærkt, let eller spændstigt.

Du har nok hørt om materialer som glasfiber og kulfiber før, men måske kommer det bag på dig, at disse materialer faktisk er eksempler på kompositter.

Dette kan du bruge komposit til

Det afhænger naturligvis af den givne komposit, hvad det helt præcist kan bruges til. Der er dog visse steder, hvor der tit bliver brugt kompositter, og hvor det er yderst oplagt. Nogle områder, hvor komposit bliver brugt meget og er rigtigt oplagt, er når det kommer til både, marine og bilkomponenter samt sportsudstyr. Alt dette peger altså på, at der er tale om en alsidig materialetype.

Undersøg udvalget

Hvis du er blevet nysgerrig på, om du selv kan bruge komposit til noget i dit næste gør det selv-projekt, kan du med fordel undersøge, hvad der er at finde på markedet. Der er alt lige fra kulfiberplader til epoxy og pulverbundet glasfiber samt en helt masse andet.

Du kan sagtens finde komposit til priser, der er til at betale, og som gør, at dit gør det selv-projekt ikke bliver en uoverkommelig affære.

I tvivl om noget?

Måske føler du dig stadig en anelse forvirret over, om en form for komposit er oplagt til dit gør det selv-projekt. I så fald er der ingen grund til bekymring, for du kan sagtens tage kontakt, hvis du vil have svar på et spørgsmål angående dit projekt, eller hvis der er noget andet, du vil vide mere om.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?