17. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan undgår du at havne i kløerne på boligsvindlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan undgår du at havne i kløerne på boligsvindlerne

Hvis man i øjeblikket er på jagt efter en lejebolig i København, så bør man væbne sig med en vis tålmodighed og skepsis. Der har de seneste par år, nemlig været en stigende tendens til at flere og flere bolighajer dukker op på det danske boligmarked. Som regel orkestreret af internationale bagmænd, bliver mange desperate boligsøgende mennesker, hvert eneste år snydt i deres jagt på en lejebolig. Derfor er det vigtigt, at man laver et baggrundstjek på sin udlejer, så man undgår at blive snydt for rigtig mange penge. Her er en kort guide til, hvad man kan gøre før man skriver under på nogen lejekontrakt eller overfører penge.

1) Se lejeboligen før du overfører penge

Det vrimler med fede lejeboliger i København. Somme tider kan der endda dukke boliger op som virker for gode til at være sande. Som regel er det også tilfældet. Boligsvindlerne opererer nemlig på den måde, at de ligger en annonce op med en utrolig billig lejebolig på en fordelagtig adresse. Herefter venter de på de henvendelser, hvor den boligsøgende ikke har tid eller mulighed for få en fysisk fremvisning af lejeboligen, men blot siger “ja tak” med det samme. Når indskuddet er overført til boligsvindlerens konto stopper al kontakt og den boligsøgende står stadig uden bolig, men flere tusinde kroner fattigere. Derfor kan de ikke understreges nok, at det er super vigtig man selv ser lejeboligen. De fleste boligsvindlere har nemlig slet ikke den lejebolig til rådighed, som de udbyder.

2) Undersøg ejeren grundigt

I dag kan alle oprette sig på Facebook- og diverse boligsider for at begynde at lægge annoncer op. Det er relativt simpelt at komme i gang som boligsvindler, da det blot kræver man har adgang til internettet og nogenlunde kendskab til boligmarkedet. Derfor er det også vigtig, at man tjekker ejeren af lejeboligen ud. Det kan gøres online på tinglysningen, hvor det fremgår, hvem der ejer den lejebolig som man kigger på. Er der modstridende informationer mellem de oplysninger man finder online og den kontakt man har med personen, som lejer lejeboligen bør man straks bede om en forklaring eller stikke halen mellem benene.

3) Rådfør dig hos familie og venner - og brug din sunde fornuft

Generelt undgår man boligsvindlere, hvis man bruger sin sunde fornuft. Det er bestemt muligt, at finde lækre lejeboliger i København, men der er simpelthen også nogen boligopslag, som er for gode til at være sande. Derfor, hvis man er i tvivl kan man bruge sin sunde fornuft - og eventuelt spørge venner og familie om deres mening. På den måde kan man spare både tid og penge i sin boligjagt.

Det er dog ikke alle lejeboliger, som er indflytningsklare. Det kræver sommetider visse forbedringer både udendørs og indendørs. Hvis der skal laves forbedringer udendørs på en lejlighed er en højtryksrenser et genialt værktøj til at rengøre. Sørg derfor at vælge den rigtige her: