25. juni 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan træner du skånsomt og passer på din krop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan træner du skånsomt og passer på din krop

Der kan være flere grunde til, at din krop ikke kan holde til en fysisk hård og udmattende løbetur eller et belastende træningspas såsom sygdom, fysiske udfordringer og lignende. Det betyder dog ikke, at du ikke kan træne overhovedet. I denne artikel kan du finde hjælp til, hvordan du kan træne effektivt men samtidig skånsomt og dermed passe godt på din krop.

Tag en tur i svømmehallen

Er det ved at være længe siden, du sidst har været en tur i svømmehallen? Faktisk er svømning en rigtig god træningsform, hvis din krop har brug for at restituere eller blot trænger til en skånsom træning. Det er særligt en god idé, hvis du ikke har trænet længe. Når du svømmer, så bruger du nemlig ikke kroppen som belastning på samme måde som ved eksempelvis løb eller en tur i fitnesscenteret.

Investér i en crosstrainer

Det er ikke alle, der er lige fascineret over at tage i fitnesscenteret og pumpe jern. Er du en af dem, der hellere vil træne derhjemme? Så kan du heldigvis sagtens gøre det – på skånsom vis endda. Træn hele kroppen igennem med en crosstrainer, der er et velegnet valg, hvis du godt kunne tænke dig at skåne dine led og samtidig få brugt en stor del af kroppens muskler.

Start stille og roligt ud – særligt efter længerevarende pauser

Har du ikke trænet længe, så kan du ikke regne med, at du kan løfte nær så mange kilo, som du gjorde førhen, og du vil heller ikke kunne løbe lige så hurtigt. Men det betyder ikke, at du ikke kan komme til det igen. Det kræver blot, at du starter stille og roligt ud med motion, der passer til dit nuværende niveau. Ved at øve træningen og belastningen gradvist, så skånes din krop og risikoen for skader mindskes markant.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?