20. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan starter du med at forhandle med aktier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan starter du med at forhandle med aktier

Alle mennesker med en mønt på kontoen kan indtræde på aktiemarkedet. Det kræver ingen uddannelse, ingen enorm formue eller noget tredje.
Faktisk har aktiemarkedet aldrig været så fuld af private, små aktører, som det er netop nu. Og noget lader til at disse små aktører begynder at få mere at sige på markedet.
I hvert fald er vejen til succes på aktiemarkedet blevet en mere almen mulighed, som mange små aktører gør brug af.

Kend din vej ind på aktiemarkedet

Du skal ingen uddannelse have, nej. Men noget kendskab til markedet gør bestemt ingen skade for dine investeringer. Tværtimod vil det styrke din position betydeligt.
På denne side finder du inspiration til gode aktietips fra analytikere, bloggere og talentfulde investorer og stockpickers. Det vil du kunne læse analyser af aktier, aktiekurser og aktiemarkedet generelt. Du vil kunne finde anbefalinger, som kan guide dig til at træffe det rette valg.

Du finder altså hjælp til at udvælge nogle virksomheder, som kunne være interessante at investere i. På den baggrund kan du træffe et mere kvalificeret bud, i stedet for et blindt gætte på, hvor dine penge skal investeres. Hos Börskollen finder du ekonominyheter, analyser og blogs. Perfekt til dig, der er ved at købe aktier og har brug for god inspiration.

Når du så finder en virksomhed, der virker interessant, skal du læse op på virksomheden. Du skal læse op deres økonomi, her bliver nøgletal din nye bedste ven.
Det vil heller ikke skade, hvis du læste artikler om virksomheden. Hvordan beskrives de i medierne, hvordan behandler de deres ansatte og deres kunder? Der kan være noget at hente der i forhold til sikkerhed i at vælge den specifikke aktie.

Viden og et kløgtigt hoved styrker din aktieprofil

Det var en del fokus på aktien – nu skal fokusset lægges på dig.
Du bliver hovedansvarlig for, at dine aktiestrategi tjener dig penge. Derfor skal din strategi være velovervejet.

Du skal i første omgang undgå de store brølere. Det kunne være noget som, at du ikke skal investere alle dine penge i en eller to aktier. Hvad gør du så, hvis denne eller disse to mister værdi?

Spred i stedet dine investeringer ud. Ja, det er surt, hvis en aktie stiger helt vild, og du kunne have smidt alle pengene der. Omvendt er det fatalt for dig, skulle din ene aktie falde eller helt gå konkurs.
Har du købt dig ind på ti forskellige aktier, er tabet af en enkelt ikke af lige så stor betydning.

Kend din vej ud af aktiemarkedet

Det sidste råd, du skal tage til dig, inden du skal videre i din søgen efter aktieviden er, at du skal kende din besøgstid. Du skal meget simpelt vide, hvornår du skal sælge og komme væk.
Hvis du holder for længe på en aktie, mister du penge.

Du har måske en aktie, der er steget gevaldigt, men skal du så sælge eller skal du blive? Den kunne stige endnu mere, men den kunne også falde.

Det tager år at mestre denne kunst at forlade bordet med den rette mængde penge.
En anden kunst du skal mestre er, at du skal vide, hvornår du skal forlade aktiemarkedet – måske. Når de store finans- og aktiekriser kommer, skal du gerne have så få penge investeret som muligt.

Synes du, at kommunen er der for dig?