26. september 2020
unknown
gallery icon

Se billedserie

Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan slipper du for at gøre rent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan slipper du for at gøre rent

Rengøring er en kamp, man ikke kan vinde. Uanset hvor meget man gør rent, så kommer snavset igen. Googler man ordet rengøringsvanvid, får man 12.100 resultatet. I den danske ordbog er rengøringsvanvid beskrevet som: ”Overdreven trang til at gøre rent”. Hvorfor nogle mennesker (primært kvinder) lider af rengøringsvanvid, er der sikkert psykologer, der kan svare på. Disse mennesker har næsten rengøring som hobby og bruger timer hver dag på denne hobby.

Så er der alle os andre – Os der synes, at rengøring er 100% spild af tid og grundlæggende hader at spilde tiden på denne måde, når der er så mange andre ting, vi hellere vil bruge tid på. Vi gør rent, når vi kan se, at der trænger til at blive gjort rent men prøver ofte at udskyde det til senere. Det kan resultere i mere eller mindre permanent dårlig samvittighed over, at hjemmet ikke stråler fra kælder til kvist.

Hvad koster privat rengøring?

En måde at slippe for både rengøringen og den dårlige samvittighed er, at få andre til at gøre rent for dig. Så nemt er det, at få løst begge problemer. Men er det ikke dyrt?, tænker du. Det korte svar er nej; det er faktisk meget billigere end du tror, at bruge privat rengøringshjælp. Og her taler vi ikke om sort arbejde, underbetalte østeuropæere eller din arbejdskollegas datter. Ifølge Rockwool Fondens undersøgelse er timeprisen for privat rengøring ca. 170,- kr., dog med forskelle afhængig af, hvor i landet opgaven skal udføres.

170,- kr. i timen fortæller egentlig ikke ret meget om, hvad det koster at få gjort rent hjemme hos dig. Hvor lang tid tager det at få gjort rent? 1, 2 eller 3 timer? Og hvad omfatter rengøringen egentlig? Den bedste måde at bestille professionel rengøring på, er at få beskrevet præcist hvad og hvor, der skal gøres rent. Her er nogle eksempler på områder, der skal tages stilling til:

· Oprydning af legetøj mm.
· Støvsugning
· Gulvvask
· Tæppebankning
· Aftørring af alle overflader
· Køkken, komfur, ovn, emhætte
· Badeværelse, bruser, toilet
· Trappevask
· Vinduespolering
· Frekvens, dag-uge-måned
· Levering af rengøringsmidler

Få 3 gratis tilbud på privat rengøring

Hvis du nu overvejer, om du skal til at betale dig fra, at få gjort rent i dit hjem, så kommer her et godt tip: På nettet findes flere rengøringsportaler, hvor du kan bestille 3 tilbud på rengøring. Det er 100% gratis og uforpligtende, og kan give dig et godt overblik over, hvad forskellige rengøringsfirmaer skal have for opgaven. Husk dog at priserne kun kan sammenlignes direkte, hvis indholdet af tilbuddene i øvrigt er identiske. Der kan for eksempel være forskel på, om rengøringsfirmaet selv medbringer rengøringsmidlerne eller du selv skal stille dem til rådighed.

De fleste rengøringsfirmaer er fleksible og kan godt håndtere, at du f.eks. gerne vil have støvsuget en gang om ugen men kun pudset vinduer en gang om måneden. Det kan også være, at du den ene uge gerne vil have rengjort badeværelset og den efterfølgende uge gerne vil have rengjort køkkenet. Alle disse ønsker/krav kan du skrive i det tilbudsskema, du udfylder på nettet. Når skemaet er sendt ind, går der højest 2-3 dage før 3 interesserede lokale rengøringsfirmaer kontakter dig med hver deres tilbud. Du kan nu frit vælge det bedste tilbud og fra nu af, er det slut med både snavs og den dårlige samvittighed.

Har debatten om sexisme taget overhånd?