17. oktober 2019
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan skaber du mere struktur i hverdagen for dit barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan skaber du mere struktur i hverdagen for dit barn

Børns hjerner er ikke færdigudviklede og det drejer sig i særlig grad om den del af hjernen, der anvendes til at strukturere, planlægge og overskue. Af netop den grund, er det en del af dine opgaver som forældre at skabe struktur i hverdagen for dit barn. Dette har til formål at skabe en større tryghed for dit barn og hjælpe dem til at få overblik over deres hverdag. I denne artikel kan du læse om nogle helt konkrete gode råd til, hvordan du kan skabe mere struktur i hverdagen for dit barn.

Opslagstavle

Mange børnefamilier vælger at købe en opslagstavle og det er der en rigtig god grund til. En opslagstavle er nemlig ideel til at skabe en rigtig godt overblik for dit barn. Dette overblik kan enten være i form at daglige rutiner, der skal huskes. Eksempelvis nogle punkter for henholdsvis morgenrutine og aftenrutine, så dit barn har nogle helt konkrete ting at forholde sig til.

Dertil kan man også skrive specifikke begivenheder, der adskiller sig fra den typiske hverdag, på opslagstavlen. Det kan også være en god idé at købe flere opslagstavler – eksempelvis en fælles tavle for hele familien og en til hvert barn, så de har deres egne aktiviteter at forholde sig til.

Kalender til børn

Voksne holder typisk styr på de ting som børnene skal. Faktum er dog, at det både vil hjælpe dit barn til at lære og samtidig skabe bedre struktur, hvis dit barn selv er med til at være opmærksom på, hvornår han eller hun skal hvad. I de senere år er en såkaldt børnekalender blevet mere populær. Den er struktureret på en måde, der gør det lettere og mere overskueligt at planlægge og indtaste begivenheder end en klassisk kalender.

Anbefalingen er, at du sammen med dit barn indtaster de begivenheder, der adskiller sig fra hverdagen. Dernæst følger i løbende kalenderen og snakker om de ting, der kommer til at ske fremadrettet. På denne måde opstår aldrig den negative situation, hvor du har glemt at fortælle dit barn, at I skulle noget bestemt og dit barn samtidig selv havde opstillet en forventning om, at han eller hun bare skulle være hjemme og slappe af.

Traditioner og faste rammer

Det sidste vigtige punkt er traditioner og faste rammer. En metode til at skabe mere struktur er at indføre nogle små traditioner eller ritualer, der kan hjælpe dit barn til at få mere kontrol over sin hverdag. Dette kan eksempelvis være en bestemt godnat-sang som afslutning på et aftenritual. Du kan med fordel inddrage dit barn i indførslen af disse ritualer og tage udgangspunkt i, hvad barnet selv værdsætter og føler sig tryg ved.