5. juni 2020
mobile-phone-791644_1920
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan sikrer du dig bedst i en digital verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan sikrer du dig bedst i en digital verden

Verden bliver unægteligt mere og mere digital. Denne udvikling giver en lang række muligheder, som ikke eksisterede for bare 30 år siden. Med alle de fordele, som digitaliseringen medfører, følger der dog også en række ulemper. Blandt andet er der i dag mange ting i det offentlige, som du stort set ikke kan klare uden at logge på computeren.

For de, der ikke er vokset op med alt denne teknologi, kan det være svært at vide, hvordan man bedst muligt sikrer sig mod at falde bagud på grund af den fart, som verden bevæger sig i. Derfor giver vi dig her nogle råd til, hvordan du nemt og sikkert navigerer i al teknologien.

Mobilen er meget mere end en telefon

Da mobiltelefonen først kom på markedet, var den mange gange større og kunne en brøkdel af, hvad den kan i dag. Mobilen er i dag et multiværktøj, der kan meget mere end at ringe til naboen. Dette er dog stadig den allervigtigste funktion, og derfor er det vigtigt, at du har et godt mobilabonnement. Dette har du typisk muligheden for at få, som du vil have det. Det vil sige, at du kan vælge, om du har brug for meget taletid eller mobildata til at gå på internettet.

På stort set alle telefoner kan du i dag hente applikations, eller “apps”, ned. For eksempel kan du få en app fra e-boks eller andre offentlige platforme, der sikrer, at du får den information, du har brug for.

Computeren kommer du ikke udenom

Mange ting er dog stadig nemmere at klare på computeren. Her er skærmen større, og den kan typisk bedre håndtere hjemmesider, der kræver en stærk forbindelse. For mange mennesker kan det være et stort irritationsmoment, hvis computeren er lang tid om at indlæse. Derfor kan det godt betale sig at investere i en hurtig internetforbindelse. Det vil gøre det både hurtigere og nemmere at tjekke de ting, du skal.

Du kommer i dag stort set ikke udenom at have en computer i hjemmet, men heldigvis fås de så små, at de kan ligge i en skuffe, når de ikke bliver brugt. Når du får en ny computer er det en god idé at bruge lidt tid på at lære, hvad den kan og ikke kan, så det sidder på rygraden.

Alt findes på det store internet

Når du har styr på udstyret, såsom computer, mobil eller tablet, så er det vigtigt, at du bliver sikker i at bruge internettet. Mange, der ikke bruger internettet så tit, er nemlig usikre i forhold til, om de får virus eller kommer til at købe noget. Så længe du har et virusprogram installeret og undgår hjemmesider, der ser mistænksomme ud, er du dog rimelig sikker.
Det handler blot om at bruge sin sunde fornuft, for hvis ting lyder for gode til at være sande, så er de det for det meste. Hvis du alligevel er usikker, så bør du holde dig til de sider, du kender og tit bruger.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?