16. juli 2020
SN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan optimerer du din arbejdsstilling ved computeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan optimerer du din arbejdsstilling ved computeren

Mange mennesker har, på et tidspunkt gennem deres liv, oplevet det at blive øm i ryggen, nakken eller lignende som følge af, at de sidder forkert på kontorstolen ved skrivebordet, for at arbejde på computeren – og denne form for smerter kan have mange forskellige årsager, udover blot dét, at man har opholdt sig ved skrivebordet.
Derfor kan du her få nogle tips til, hvordan du optimerer din siddestilling, når du skal tilgå din computer, sådan at du kan undgå at slide din krop op før tid.

Indstil bord, stol og skærm korrekt

Det er vigtigt at både din kontorstol, dit bord og din computerskærm er indstillet rigtigt, og sådan at hver enkelt passer til lige netop din krop. På mange kontorer har medarbejderne hæve- sænkeborde, hvilket kan være en god løsning til at få noget bevægelse ind i hverdagen, idet man herved kan vælge at stå op og arbejde engang imellem.

Når du skal sidde ved skrivebordet og foran computeren, skal du sørge for at din kontorstol er justeret sådan, at du kan lægge to eller tre fingre imellem kanten af sædet og din knæhase. Samtidig skal sædet kunne vippes en anelse fremover, sådan at du ikke kommer til at lukke for blodomløbet i dine ben, når du sidder på stolen i lang tid ad gangen. Du skal også kunne sætte dine fødder fladt på gulvet. Sørg også for at indstille ryggen på stolen, sådan at den støtter din lænd. Når du sidder på stolen, er det vigtigt at du kan være afslappet i dine skuldre samt have dine arme til at hænge ned langs siden.

I forbindelse med dit skrivebord, er det mest optimale et hæve- sænkebord, sådan at højden kan justeres. Det er samtidig bedst, hvis bordpladen er af ikke-reflekterende materiale, samt at der er plads nok på og omkring bordet, til at du kan ændre din stilling med jævne mellemrum.

Det er vigtigt at din computerskærm står sådan, at den kan justeres - du skal kunne sænke eller hæve den. Når du sidder på din kontorstol, skal du kunne se lige hen over toppen af din computerskærm, og den mest behagelige siddestilling, når du skal arbejde på computeren, er at du ikke kigger opad eller løfter eller sænker dit hoved for meget. Det kan også være rart at have mulighed for at skubbe computerskærmen en smule bagud, hvis det bliver nødvendigt. Når du sidder foran computerskærmen, skal du kunne nå den med dine fingerspidser, når du strækker din arm ud efter den. Hvis du har problemer med at læse teksten på skærmen, kan du zoome ind på computeren, eller eventuelt undersøge om du har behov for at anskaffe dig nogle særlige skræmbriller.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?