16. september 2021
sommer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan klæder du dig på til sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan klæder du dig på til sommeren

Artiklen er sponsoreret.

Den danske sommer er en temperamentsfuld elskerinde - varm og solrig den ene dag, kold, blæsende og regnfuld den næste. Ofte kan vejret endda slå drastisk om på et par timer, og det er derfor aldrig helt til at vide, om det tøj, man tager på om morgenen stadig er egnet til udendørs aktiviteter om eftermiddagen.

Der er imidlertid nogle enkle og moderigtige fif, du kan følge, når du klæder dig på til sommerens mange oplevelser, fester og grillaftener. Vi guider dig her til en fornuftig og trendy påklædning, som passer til det meste slags vejr.

Kvalitet frem for kvantitet

Det er fristende at løbe ud og købe sig fattig i t-shirts, sommerkjoler, lette bluser og shorts, når de første solstråler begynder at varme, men i virkeligheden behøver du ikke at opdatere din garderobe ret meget for at blive klar til sommeren. Hvis dit budget tillader det, så fokusér på nogle få, men gode stykker tøj, som du kan dresse op eller ned efter behov - fremfor at købe en masse tøj, der kun holder en enkelt sæson.

Der findes mange gode, danske brands, der fokuserer på kvalitet og bæredygtighed. Bitte Kai Rand, Rosemunde, DAY, Mads Nørgaard og Rue de Femme er blot nogle af de mærker, hvor gode materialer og holdbarhed er i højsædet.

Lag-på-lag er nøglen

Med omskifteligt vejr er det rart at kunne tage mere tøj på, når du fryser og mindre tøj på, når du sveder. Derfor er det en god strategi at klæde dig efter lag-på-lag princippet, hvor du har mulighed for at justere din påklædning i takt med, at vejret ændrer sig. Undertrøjer, t-shirts, lette trøjer, pull-overs og cardigans gør det nemt tilpasse sig - og hvis du vælger basistøj i afdæmpede farver, kan du mixe og matche på kryds og tværs.

Til kølige aftener kan du med fordel investere i en varm strik eller trøje, som du hurtigt kan trække over t-shirten eller kjolen, så du kan sidde ude længe efter solen er gået ned. På lune aftener kan du nøjes med en let trøje eller jakke.

Oversize er lig med komfort

Ikke nok med, at løstsiddende tøj er behageligt, så er det også trendy. Oversize-moden er kommet for at blive, og den gør sig ikke mindst gældende i sommermoden, som i den grad er præget af løstsiddende kjoler, rummelige overdele og flagrende gevandter. Det er kun godt, for især på varme dage kan det være langt mere behageligt med luftigt tøj end stramtsiddende klæder, der giver huden svært ved at ånde.

Med oversize sommertøj er det desuden nemt at klæde sig i flere lag, og du kan derfor hurtigt omstille dig, hvis vejret pludselig slår om.

Synes du, at kommunen er der for dig?