6. maj 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan kan du bruge en idrætsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan kan du bruge en idrætsuddannelse

Er du typen, der har svært ved at sidde stille, og som helst skal være i gang og bruge kroppen hele tiden? Så kan det måske være svært at forestille dig at tage en uddannelse, der kræver, at du sidder ned hele tiden. Måske findes der i virkeligheden en uddannelse, der er skabt til en som dig. En idrætsuddannelse er nemlig perfekt til dig, der brænder for at bevæge kroppen.

Hvad er en idrætsuddannelse?

En idrætsuddannelse kan ses som en lidt bred betegnelse, for det kan betyde mange ting. Du kan nemlig gå i dybden med specifikke fagområder og grene af idrætten, alt efter hvilken uddannelse du vælger. Derfor er det også noget, der kan bruges på flere forskellige måder. Fælles for de fleste idrætsuddannelser er dog, at der vil være en blanding af både det praktiske og det teoretiske. Det vil sige, at du groft sagt både vil lære om, hvordan du bruger kroppen, og hvordan det påvirker kroppen.

Hvordan får man en idrætsuddannelse?

Der er flere forskellige måder at få en idrætsuddannelse på. Du kan nemlig studere emnet på flere universiteter rundt om i landet. Derudover findes der også flere private tilbud. Derfor kan det være en god idé at se på, hvad den enkelte idrætsuddannelse fokuserer på, hvis du vil finde det, der passer bedst på dig og dine interesser.

Forskellige fokusområder

Når du skal vælge den rette vej for dig, kan det altså være en fordel, at du har gjort dig nogle overvejelser om, hvad du interesserer dig mest for. På den måde vil du nemlig kunne finde en idrætsuddannelse med det rette fokusområde. Du kan for eksempel vælge at fokusere mere på:

  • Friluftsliv
  • Idrætspædagogik
  • Fysiologi
  • Eller sundhed

Derudover findes der naturligvis et hav af andre muligheder.

Bliv idrætslærer

Hvis du finder ud af, at du gerne vil fokusere på at lære om forskellige discipliner og på at lære fra dig, så vil du blandt andet kunne bruge din idrætsuddannelse til at blive idrætslærer. I så fald vil du nemlig være godt klædt på til at lære fra dig om både den praktiske og teoretiske del af idrætten.

Bliv personlig træner

Det behøver ikke kun at inden for uddannelsessektoren, at du vil kunne komme til at lære fra dig. Det kan du nemlig også, hvis du vælger at blive personlig træner. Med den rette uddannelse vil du nemlig kunne rådgive dine klienter på en ordentlig måde.

Bliv træner eller instruktør

Hvis du er interesseret i at vejlede og instruere folk i en bestemt idræt, vil det også være en mulighed med en idrætsuddannelse. Det vil nemlig også være en mulighed at lære fra dig i den private sektor, blandt andet som fitnessinstruktør.

Bliv konsulent

Der er selvfølgelig også andre muligheder for at bruge en idrætsuddannelse, end dem der handler om at lære fra dig. En mulighed er at blive konsulent, for eksempel hos en kommune. Så vil du blandt andet kunne komme til at arbejde med at styrke foreningslivet med fokus på idrætten.

Bliv friluftsvejleder

Hvis du gerne vil have mulighed for at komme ud under åben himmel og arbejde, så vil du også kunne bruge en idrætsuddannelse med fokus på friluftsliv til at blive friluftsvejleder. Her vil du nemlig kunne hjælpe andre til at komme udenfor og opleve friluftslivet.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?