6. maj 2021
tetiana-shyshkina-TswOPhWcrmQ-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan imponerer du en potentiel arbejdsgiver med din ansøgning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan imponerer du en potentiel arbejdsgiver med din ansøgning

Dette indhold er sponsoreret

Det er ganske uundgåeligt, at du på et tidspunkt i dit liv skal søge job eller nyt job. Jobsøgning og alt det, der hører til, foregår efterhånden på mange forskellige og nye måder, men nogle ting er stadig som de plejer. Eksempler på ting, som du stadig vil støde på i en jobsøgningsprocess, er blandt andet den motiverede ansøgning, dit CV og så selvfølgelig jobsamtalen. I denne artikel gives der råd og vejledning til, hvordan du først og fremmest laver disse vigtige dokumenter og gør dig bemærket blandt andre ansøgere og dermed øger chancen for at komme til jobsamtale.

Den motiverede ansøgning

Den motiverede ansøgning er et dokument, der skal beskrive dig selv, dine kompetencer og hvordan du i kraft af disse er egnet til det givne job. I samme ombæring, og gerne flettet sammen med beskrivelsen af dine kompetencer, kan du sætte ord på, hvorfor du ønsker at varetage jobbet. Formatet på denne motiverede ansøgning er relativt fri, men du bør kunne indramme de vigtigste ting om dig og dine evner på én A4-side. Et billede af dig selv er en rigtig god ide, så den potentielle arbejdsgiver kan sætte ansigt på dig i mere end én forstand og så kan du med fordel nævne noget særligt mindeværdig ved dig selv, så arbejdsgiveren er mere tilbøjelig til at huske dig.

Curriculum Vitae

Foruden ansøgningen skal den potentielle arbejdsgiver se dit CV. Men hvordan skriver man et CV, tænker du nok? Formatet for dit CV er nemlig strammere end for ansøgningen. Først og fremmest skal du liste forrige og eventuelt nuværende stillinger op med jobtitel, arbejdsgiver og angivelse af jobbets varighed. Opstillingen skal være kronologisk, men i modsætning til hvad, man er vant til, skal den seneste stilling nævnes først, den næstseneste stilling derefter og så fremdeles. Derudover bør du også nævne ting som frivilligt arbejde men også eventuelle kurser, diplomer og certifikater du har modtaget.

Opfølgning på ansøgningen

Når den motiverede ansøgning og CV’et er sendt afsted til den potentielle arbejdsgiver, kan du for eksempel vente i spænding på om du bliver indkaldt til samtale. Hvis du har søgt et job fra et stillingsopslag, er det dog også en god ide, at orientere sig på stillingsopslaget for at se, hvornår man senest vil indkaldt eller hvornår jobsamtalerne forventes at blive holdt, så du er forberedt. Hvis du har sendt en ansøgning afsted uden at søge en specifik stilling, kan du prøve at give arbejdsgiveren et telefonopkald og gøre opmærksom på ansøgningen, og forhåbentligt øge chancen for at blive bemærket og kaldt til samtale.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?