5. december 2020
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan holder du dig sund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan holder du dig sund

At holde sig sund er noget, som rigtig mange mennesker forsøger at tænke over i det daglige. Sundhed dækker over mange ting, herunder blandt andet motion, kost og ens psykiske tilstand. Læs med nedenfor, hvis du ønsker at lære mere om, hvordan du kan holde dig sund. Alternativt kan du besøge WeightWorld og få flere gode råd med på vejen.

Dyrk daglig motion

Du har helt sikkert før hørt, at man skal sørge for at dyrke motion dagligt, hvis man ønsker at holde sig sund og frisk. Du bør ikke negligere denne påstand, da det er bevist, at en daglige aktivitet er med til at sikre, at man i højere grad kan undgå at få forskellige livsstilssygdomme. Det kan måske umiddelbart virke som meget at dyrke motion hver dag. Med motion menes der dog ikke, at du skal tage i fitnesscenteret hver dag og træne. Motion kan også blot være at cykle til og fra skole eller arbejde. Motion kan også være at gå en længere tur, hvilket mange blot ser som en ren fornøjelse. Overvej derfor hvilken form for motion, som du kan overskue at dyrke dagligt.

Indtag den rette kost

Kosten er i høj grad også med til at holde dig sund gennem livet. Bare fordi man går op i at få sund og nærende kost, så betyder dette langt fra, at der ikke må være plads til usunde madvarer i ny og næ. Sørger du blot for dagligt at få indtaget de anbefalede vitaminer og mineraler, så kan du sagtens spise din fredagsslik med god samvittighed. I forhold til kost, er det vigtigt, at man ikke opsætter for mange begrænsninger for sig selv, da det så kan være sværere generelt at leve sundt.

Supplér med vitaminer

For at sikre, at man dagligt får nok vitaminer, så kan det være en god ide at supplere med kosttilskud. Det kan nemlig være svært at finde frem til præcis hvilke madvarer, som sikrer, at man får ens daglige vitaminer. Der findes forskellige typer af kosttilskud, som man kan tage. De mest almindelige typer er vitaminpiller, som kan købes i langt de fleste supermarkeder. Der er dog også andre former for kosttilskud, som man kan tage, herunder Goji Bær.

Husk det psykiske

Mange glemmer, at sundhed ikke kun har noget med ens kropslige sundhed at gøre. Sundhed kommer i høj grad også indefra og det er derfor vigtigt, at man også sørger for at pleje ens psyke. Overvej, hvad der bidrager positivt til din hverdag og hvad der ikke gør. Forsøg at have fokus på det, der giver dig energi og livsglæde fremfor det, der tynger dig. Hvis du sørger for at pleje din psyke, vil du også have langt mere overskud til at pleje din fysik.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?