21. maj 2019
piggy-bank-2889042_960_720
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan gør du varme- og elregningen mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan gør du varme- og elregningen mindre

El, vand og varme er en fast del er husstandens udgifter. Typisk er det blot beløb, der automatisk trækkes fra budgetkontoen. Mange husstande tænker altså ikke videre over regningerne til el, vand og varme. Dette burde de dog gøre – der kan nemlig være gode penge at spare på disse områder.

For at gøre varme- og elregningen mindre er der nogle tiltag, du kan gøre i din bolig. Nogle kræver blot små vanejusteringer, mens andre byder på nye ting i hjemmet. Vi giver dig gode råd til, hvordan du netop sparer penge på varme- og elregningen.

Tips til varmebesparelse: Sluk, skru ned, spar
Når det kommer til at spare penge på varmeregningen, kan du følge disse simple råd. I sommerhalvåret gælder det om at slukke alle radiatorerne. Det virker som et banalt råd, men mange glemmer at skrue ned for radiatorerne om sommeren.

Den ideelle temperatur i en bolig er 18-20 °C. Derfor bør du gå efter at ramme disse temperaturer. Udover at få en behagelig varme i rummene, vil du også have mulighed for at spare penge. Det siges, at én grad ned svarer til en besparelse på 5 % på varmeregningen.

Det sidste råd i forbindelse med varmebesparelse er at udskifte din brændeovn, hvis du har sådan en. Du kan spare helt op til 50 % på dit brændeforbrug, hvis du vælger HWAM Automatik eller HWAM SmartControl. Se et stort udvalg af brændeovne her – også HWAM-brændeovne.

Tips til besparelse af el: sluk, spar, udskift
Et billigt elselskab er selvfølgelig første skridt til at spare penge på elregningen. Dog er der også andre tiltag, du kan anvende for at gøre regningen mindre. Installer timere på dine elapparater, således de slukkes, når du ikke er hjemme eller sover. Især tv, printere, internet, tv-boks og lignende er gode at sætte timere på, da standby-funktionerne optager en del strøm.

Du kan med fordel gennemgå dine hvidevarer i boligen. Er mange af dem gamle, vil de typisk sluge masser af strøm. Nyere hvidevarer er typisk energibesparende, og dette kan spare dig mange penge i det lange løb. Køleskabet, fryseren, opvaskemaskinen, vaskemaskinen og tørretumbleren bør derfor efterses.

Når du alligevel er i gang med at efterse dine hvidevarer, kan du også tjekke din belysning. Almindelige pærer bør udskiftes med LED-pærer, da de er billigst i drift. Ønsker du ikke at udskifte alle husets pærer, kan du udskifte de gamle løbende, når de springer efter tid.