29. september 2020
unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan finder du en dygtig og billig advokat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan finder du en dygtig og billig advokat

Alle ved at advokater er dyre – man hører nogen gange om timepriser på over 2.000,- kr. Sådan nogle beløb kan få folk til helt at opgive at kontakte en advokat, selvom man har et juridisk problem, man ikke selv kan løse. Der findes gratis advokathjælp men det er som regel kun rådgivning og hvad man kan gøre i en given situation, og ikke decideret advokatarbejde.

Det sker ind imellem, at man alligevel bliver nødt til at få professionel juridisk hjælp; det kan for eksempel være i forbindelse med en skilsmisse, et dødsbo, en ægtepagt, en inkassosag eller måske en erhvervssag. Hvad gør man så? Nogle skriver et opslag på Facebook: ”Kender I en god advokat?”, andre spørger venner og bekendte mens andre igen leder på nettet. Fælles for at disse metoder er, at det bliver rent tilfældigt, hvilket advokatkontor man eventuelt kommer i kontakt med. Er advokaten god? Det ved man ikke. Er advokaten dyr? Det ved man ikke. For at undgå denne usikkerhed, kommer her et godt råd.

Få 3 gratis advokattilbud

Ja, det er netop løsningen – 3 gratis advokattilbud. På nettet er der flere tjenester, der tilbyder at indhente tilbud på alle slags advokatopgaver lige fra udarbejdelse af et testamente til bygherrerådgivning. Det eneste du skal gøre, er at udfylde et skema, hvor du kort beskriver din advokatsag (husk ikke at oplyse personfølsomme data; gem dem til du mødes med advokaten). Når du har tilføjet dine kontaktoplysninger og sendt skemaet ind, er det blot at sætte dig ned og vente. I løbet af 2-3 hverdage bliver du kontaktet af lokale advokatkontorer, der har modtaget din sag og gerne vil hjælpe dig med at løse den.

Du vælger selv, hvilken af de 3 advokatkontorer, du ønsker at bruge til sagen, og det står dig endda frit for at afvise alle 3 tilbud – modtagelse af tilbud er 100% gratis og uforpligtende. Sådan får du hele 3 både dygtige og billige advokater at vælge mellem, og da advokaterne ved, at de er i konkurrence om din sag, udarbejder de nogle rigtig skarpe tilbud til dig.

Generelt om arveretten

En persons nærmeste arvinger er livsarvinger (børn, børnebørn osv.) samt en eventuel ægtefælle. Er der ingen arvinger inden for denne personkreds, arver den afdødes slægtninge vedkommende. Dog er kredsen af arveberettigede slægtninge gradvist blevet indsnævret. Arveret tilkommer den, der lever på det tidspunkt, hvor arveladeren dør, jævnfør Arveloven § 94. I stk. 2 findes en formodningsregel, hvorefter to personer anses for samtidigt døde, når det ikke vides, hvem der er død først.
Kan det imidlertid godtgøres, at den ene har overlevet den anden, indtræder den længstlevendes arvinger i dennes arveret efter først afdøde. Arveret tilkommer endvidere det ufødte barn, såfremt det er undfanget forinden arveladers død og senere bliver levende født. Efterlader afdøde sig ingen arvinger efter loven eller testamente, tilfalder hans ejendele staten.Livsarvingers arveret

En arveladers nærmeste slægtsarvinger er hans børn. Børnene arver lige. Er et barn dødt, træder dets børn i dets sted og arver indbyrdes lige. På tilsvarende måde arver fjernere livsarvinger. Denne bestemmelse udtrykker den såkaldte stirpalgrundsætning, hvorefter hvert af arveladerens børn og deres afkom danner en stamme, på den måde, at hvad der tilfalder et afdødt barn fordeles mellem hans børn.

Dette skal illustreres med et eksempel. Efterlader arvelader sig to børn, arver disse hver halvdelen. Er disse børn døde og har efterladt sig henholdsvis to og tre børn, arver disse forældrenes del af boet. således at de to får hver halvdelen af halvdelen af boet, dvs. hver en fjerdedel af boet, mens de tre får hver en tredjedel af den anden halvdel af boet, dvs. hver en sjettedel af hele boet.Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?