8. april 2020
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan får du mest muligt for din brugte bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan får du mest muligt for din brugte bil

I Danmark elsker vi vores biler, og det er også grunden til, at en del mennesker tøver, når det kommer til at udskifte den gamle traver, der står i garagen. Der kører rigtig mange ældre modeller rundt på de danske veje, og selvom det kan være både dyrt og vemodigt at skifte din elskede bil ud, så er tiden den helt rette til netop dette. Fremtiden ser ikke lys ud for de benzinslugende, ældre biler, og hvis du gerne vil have mest muligt for din brugte bil, så er det bare med at komme i gang.

Der er masser af købere til din brugte bil

Selvom markedet for brugte biler er omfattende, så betyder det ikke, at priserne er helt i bund - det handler bare om at holde øje og ører åbne, når det kommer til at finde den rette køber. Det kan være svært at finde rundt i det store marked, og hvis du ikke har mod på at sælge bilen selv, så er der heldigvis også hjælp at hente. Der findes mange firmaer, der har specialiseret sig i at finde købere til brugte biler, og et af disse er Solgt, hvor du får en rigtig god pris for din brugte bil.

Hvis du er mere til en fysisk handel, hvor du møder kunderne på egen hånd, så kan det anbefales at undersøge markedet på f.eks. Den Blå Avis eller gennem Facebook Marketplace. Her kan du få et godt indtryk af, hvad lignende bilmodeller går for på brugtvognsmarkedet, og dermed er du bedre klædt på til at sælge din bil.

Sæt prisen højt, men ikke for højt

Det kan være fristende at sætte et relativt højt prisskilt på sin elskede, brugte bil, men der er en hårfin balance mellem at få det mest mulige ud af bilen og at få bilen solgt. Hvis man sætter prisen for højt, så skræmmer det potentielle kunder væk - hvis man sætter prisen for lavt, så får man selvsagt ikke det for bilen, som man måske kunne have fået. Det kan være utrolig udfordrende at ramme den helt rigtige pris, og derfor handler det om at afsøge markedet grundigt, inden du går til vaflerne.
Generelt set er det bedst at sætte prisen tilpas højt til at starte med - specielt hvis bilen er i bedre stand end resten på markedet. Selvom kunderne måske ikke flokkes til, så er det altid bedst at sætte prisen lidt højere, end man forventer til at starte med; og hvis kunderne så ikke banker på din dør, så kan du altid sætte prisen ned gradvist. Der skal også altid være lidt at give af, når prisen skal forhandles til sidst, og derfor bør du sætte prisen højt, men ikke for højt.

Følg din mavefornemmelse

Det er 100 % op til dig, hvem der skal købe din bil og hvilken pris, de skal give for den. Derfor er der ingen skam i at bakke ud af en handel, som simpelthen gør bilen alt for billig i forhold til, hvad du havde forventet. Selvfølgelig er det lettest og bedst for begge parter, hvis handlen går igennem, men hvis mavefornemmelsen ikke er der, så lad være med at sælge bilen til den første og bedste køber.