14. oktober 2019
WoodUpp-Akupanel-Rustik-Naturlig-Eg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan får du bedre akustik i din bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan får du bedre akustik i din bolig

Døjer du som mange andre boligejere med en dårlig akustik i dit hjem? Det er et velkendt problem i mange moderne boliger, og den minimalistiske indretningsstil med få møbler gør ikke sagen bedre. Med få, enkle tiltag kan du gøre akustikken bedre i din bolig - og dermed gøre det mere behageligt at opholde sig i dit hjem.

Få bedre lyd med listelofter

Listelofter er en fantastisk gave til dit hjem. Det ser ikke alene brandgodt ud i de fleste hjem, men det giver også en langt bedre akustik. Det flotte loft absorberer lyden meget bedre end andre typer af lofter, og det er blandt andet med til at reducere baggrundsstøjen i rummet.

Trælofter har fået et stort comeback, og det er i dag meget anvendt i også de mest moderne nybyggerier. Det har ikke bare en god praktisk effekt i form af en bedre akustik. Det tilfører også en vis portion varme og spil til dit hjem.

Vær gavmild med møbler i din indretning

Er du tilhænger af den minimalistiske indretningsstil, hvor der gerne skal være så få elementer i rummet som muligt, kan det godt være, at du ikke tager så godt imod denne løsning. Men faktisk er møbler med til at forbedre akustikken i et lokale. Des flere møbler, des bedre for lyden.

Vil du gerne undgå at skulle proppe for mange møbler ind i din stue for lydens skyld? Så gå i stedet efter de mest effektive af slagsen, så du kan nøjes med færre. Store, bløde lænestole eller sofaer er gode for akustikken, og de må meget gerne være udstyret med høje ryglæn. Gardiner og puder er også gode lyddæmpere, så er du til den slags, behøver du ikke at holde dig tilbage.

Tæpper er gode lyddæmpere

Noget af det bedste, som du kan gøre for akustikken i din bolig, er at lægge tæpper i dit hjem. De store tykke af slagsen er de mest effektive, men lidt har også sin ret, så selv tynde gulvtæpper kan gøre en forskel. Tekstiler som tæpper, gardiner og puder har det med at sluge lyden, og det er netop derfor, at de kan bidrage til en langt mere behagelig akustik i et lokale.

Invester i lydabsorberende gulve

En af de mest effektive løsninger er også en af de mest omkostningsrige løsninger. Er du ikke til gulvtæpper, kan du vælge at erstatte dine gulve med akustikgulve. Så behøver du ikke at pryde dit hjem med tæpper for at få en god lyd. Akustikgulvene er udstyret med et mellemlag af kork, som gør, at du kan gå i høje sko uden at høre så meget som en lyd, og du kan også være helt sikker på, at støj fra dine underboer ikke trænger gennem gulvet.
 
Der er dog ingen tvivl om, at det er en gennemgribende og også meget dyr løsning, når det kommer til at få en bedre akustik i dit hjem.