15. maj 2021
marlon-juarez-Sv8OH4CDPLw-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan bygger du den bedste scene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan bygger du den bedste scene

Dette indhold er sponsoreret

En scene bliver brugt i mange sammenhænge - til koncerter, teaterforestillinger og foredrag. Noget de færreste måske tænker over, er al det arbejde, der ligger bag den scene som ens yndlingsartist danser rundt på.

Der er mange ting der skal være styr på, når man ønsker at skabe de perfekte rammer for et sceneshow, og det kan føles som et stort ansvar, at skulle få det til at spille med tema, lyd, lys og selve scenen. Her finder ud fire gode tips, hvis du er blevet sat til at bygge en scene.

Vælg det rigtige lys

Lyset er en vigtig brik i puslespillet, når der skal skabes rammer for det bedste sceneshow. Du kan finde lige det lys du leder efter til din scene her https://www.lightpartner.dk/.
Lyset har mange funktioner, og kan for eksempel være med til at skabe den helt rigtige stemning for det givne arrangement. For eksempel kan det skabe den helt rigtige feststemning til en stor koncert med farvestrålende og skiftende lys eller en intim stemning til en mindre koncert, hvor det er soloartisten, som er i fokus. Hvis der nu er tale om et arrangement, der ikke kræver det store lysshow, så skal du alligevel ikke underkende vigtigheden af det rigtige lys. En anden vigtig funktion ved lyset er nemlig at sørge for, at hele publikummet kan se dem som performer på scenen.

Vælg et tema der matcher målgruppen

Det er alfa omega at man vælger det rette tema til scenen, som matcher med dem der skal optræde, og det publikum som er målgruppe for showet. Her handler det om at udvælge farver og udtryk, som passer til kunstneren. Der er stor forskel på hvilke tema der er relevant, alt efter om du for eksempel har med et børneevent eller popstjerne performance at gøre. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvem der skal stå på scenen, og hvad formålet er med deres performance.

Sørg for at Lyden er optimal

En anden vigtig ting, der skal være styr på, er selvfølgelig lyden. Her handler det ikke nødvendigvis om, at finde de højtalere der kan spille højest, men i lige så høj grad om at få sat dem rigtigt til. Dette kan du heldigvis finde guides til på nettet.

Byg en sikker scene

Selve scenen og dens opbygning er selvfølgelig også super vigtig. Hvis ikke den er sat korrekt op, kan det nemlig gå grueligt galt og ende med at nogen kommer til skade. Her kan du for eksempel gå efter et scenepodie, der er skridsikkert og minimere risikoen for ulykker.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?