24. november 2020
dino-reichmuth-A5rCN8626Ck-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roadtrip?: Måder du kan undgå stenslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roadtrip?: Måder du kan undgå stenslag

Det giver altid et vis sug i maven, når du er ved at planlægge det næste roadtrip. Livet på landevejen er spændende og fører altid noget uventet med sig. Af den grund vælger mange at drage på længere køreture med venner og familie for at opleve Danmark, Europa og andre steder. Du fokuserer måske på ruten, oppakning, mad og andre praktiske ting, når du planlægger den næste lange køretur. Det giver også god mening. Uden den rette planlægning er et roadtrip ikke meget værd, og det kan derfor betale sig i tusindfold at være godt forberedt. Men der er også en anden front, hvor du kan være godt forberedt, når det kommer til et roadtrip. Her er der tale om din bils stand. Mere specifikt ruderne. Noget af det mest bøvlede at pådrage sig på vejen derude er et stenslag. Er uheldet ude, kan det selvfølgelig anbefales at få en reperation af stenslag pris og få taget sig af skaden. Men er du en af de heldige, der endnu ikke har et stenslag, så bør du i stedet fokusere på ikke at få det. Der er nemlig flere ting du kan gøre ude på vejen for at undgå de trælse stenslag. Her er en lille liste med råd til, hvordan du kan undgå stenslag i din bilrude.

Vejens materiale

Hvis dit roadtrip kommer lidt omkring, så er der en god sandsynlighed for, at du skal køre på en masse forskelligartede veje. Her skal du være meget opmærksom på, hvilket materiale vejen er lavet af. Kører du på en ny og lækker asfaltvej, så er der selvsagt lave chancer for stenslag. Kører du derimod på grus, langs skovveje eller i bjergterræn, så vær opmærksom. Sørg også for at holde god afstand til køretøjer, og især de større af slagsen.

Hastighed

Hvis du for alt i verden gerne vil undgå stenslag, så er det også en god ide, at være opmærksom på din hastighed. En højere fart på speedometeret bidrager til, at sten og grus har nemmere ved at hvirvle op og ramme din forrude. Det er ofte ganske små sten, der kan gøre skaden. Sæt derfor gerne farten en smule ned. Især, når vejens materiale lægger op til ekstra stor risiko for stenslag.

Overvej stenslagsfolie

Ligesom du kan få et panserglas til din smartphone, der beskytter glasset, hvis du taber den, så kan du også få stenslagsfolie til din forrude i bilen. Ligesom panserglasset, så giver dette folie ikke en garanti for, at du ikke kan få revner alligevel. Men det er et godt tiltag, hvis du ved, at din bil bliver udsat på turen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?