20. september 2020
image65
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Refinansiering af forbrugslån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Refinansiering af forbrugslån

Når man siger ”lån” tænker man normalt på lån såsom billån eller boliglån. Et forbrugslån er ikke helt det samme og som navnet antyder, kan det benyttes til alt muligt slags forbrug fra renovering af et køkken, til en bryllupsrejse og til uventede regninger. Kortere sagt er det lån, man bruger til forbrug indenfor en vis periode.
Man kan derefter stille sig selv spørgsmålet, hvorfor man så ikke bare kan betale forbrug med ens egne hårdt tjente penge eller penge, man har lagt til side. Det er ikke altid, at man har penge lige ved hånden og selvom man ikke behøver at købe alt og være storforbruger, så bliver man i nogle tilfælde nødt til at låne sig til pengene. Dette kan specielt være en fordel, hvis det haster og hvis der ikke er andre økonomiske muligheder.

For dig med mange dyre lån

Der findes en del danskere, der bør overveje at søge refinansiering. De ejer normalt flere mindre og dyre lån på samme tid. Det er meget normalt, at disse har forbrugslån hos forskellige banker, og det er langt fra sjovt. At holde på flere forbrugslån hos forskellige låneudbydere er nemlig ikke kun dyrt, men det gør det også endnu mere svært og uoverskueligt at have styr på økonomien.
Det skyldes, at man skal tilbagebetale disse lån i forskellige afdrag om måneden, og så måske endda på forskellige tidspunkter. Det er her, at refinansiering kan være en løsning og at man kan søge om et samlelån.
Når man refinansierer forbrugslån, giver det nemlig både et bedre økonomisk overblik, og man kan også spare penge ved at gøre det ifølge refinansiere.net.
Mange af dem, der overvejer at refinansiere eller at samle alle deres forbrugslån på et sted, vælger at gøre det, fordi de har hænderne fulde af høje renter fra disse forbrugslån. Det er altid rart og positivt at høre, at man kan spare endnu flere penge med andre økonomiske løsninger.

Lavere renter

Når du refinansierer dine forbrugslån for et samlelån kan du forhandle dig til bedre renter med en længere afdragsperiode, for jo større hovedstol, der er tale om og jo længere en afdragsperiode man har, jo lavere renter skal man betale.
Det er selvfølgelig bedst, hvis man kan afvikle sin gæld indenfor en kort periode. Denne mulighed giver et åndehul i ens økonomi, som kan hjælpe en del med at få hverdagen til at køre lidt mere problemfrit.

Udbydere af refinansiering

Der findes en del låneudbydere, der tilbyder refinansiering af forbrugslån eller et samlelån, men når du søger om det, skal du bare huske på at markere, at det er din ansøgnings formål. Nogle af de låneudbydere, der tilbyder det er Ekspres Bank og Ikano Bank.

Vær opmærksom på, at ansøgningen om samlelån er uforpligtende, og derfor kan du altid finde indhente flere forskellige tilbud, sammenligne dem og derefter beslutte dig for, hvilket lån du skal vælge ud af dem alle. Føl dig derfor endelig ikke presset til at tage en hurtig beslutning og til at skrive under på noget.

Hvad skal man gøre?

For at få et samlelån eller for at refinansiere sine forbrugslån, er der meget enkle trin, man skal tage.
F.eks. hos Ekspres Bank kan man søge om et Samlelån på deres side, ved at inkludere alle sine lån i ansøgning. Når ansøgningen er sendt, vil man derefter modtage en bekræftelse på e-mail, om at ansøgningen er modtaget. Derefter behandles ansøgningen indenfor de næste to dage, hvor man så vil blive kontaktet af Ekspres Bank for yderligere oplysninger.
Udover Ekspres Bank findes der dog et stort antal af forskellige udbydere af Samlelån, og det kan derfor godt betale sig at kigge sig lidt rundt online for at se, hvilke lånetilbud der findes og hvad der passer en bedst.
Man må huske på, at dette marked er meget konkurrencedygtigt og derfor kan en større søgning godt betale sig, ved at man kan sammenligne de forskellige renter, der findes ved hvert tilbud. Giv dig selv derfor god tid til at gennemgå læse materiale om refinansiering af lån og til at sammenligne de tilbud, der findes.
Vær dog også opmærksom på, at nogle af oplysningerne kan være vildledende, især hvis man ikke har så stort et kendskab til emnet, og det er derfor altid en god idé at søge hjælp og råd om emnet, hvis man er i tvivl om den mindste detalje!

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?