23. september 2020
jamie-street--d6kTMGXV6E-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Recyling: Et af de helt populære nytårsforsæt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Recyling: Et af de helt populære nytårsforsæt

Vi er netop trådt ind i 2020 - og starten på et nyt år går hånd i hånd med de famøse nytårsforsæt. Ofte lover folk sig selv at leve sundere, være et bedre menneske, være gladere, lave lektierne i bedre tid, præstere bedre på arbejdet, være en bedre forældre eller generelt forbedre sine levevaner. Det er noget vi gør, fordi der selvfølgelig altid er ting der kan blive bedre, og når vi går ind i et nyt år, lægger det på en eller anden måde op til, at vi kan starte på en frisk - en ny og bedre start.

Et af de helt populære nytårsforsæt, som mange danskere har taget til sig, er at være bedre ved miljøet. Om det handler om at spise mindre kød, køre mindre i bil, bruge mindre plastik eller at genbruge. Der er rigtig mange måder man kan være med til at forbedre klimaet. Du kan blandt andet overveje, om din vinterjakke skal købes i en genbrugsbutik eller på et loppemarked? Eller du kan overveje, om din næste telefon behøver at være sprit ny? Brugte telefoner kan være mindst lige så gode som nye telefoner, og så er de meget bedre for miljøet.

Se stort udvalg af brugte iPhones her: https://www.bluecity.dk/telefoner/brugte-iphones/brugte-iphone-x. Vi kan alle gøre noget for at forbedre verden, det er bare at starte et sted.

Danskere genbruger som aldrig før

En genial måde at være mere klimavenlig på, er ved at genbruge. I stedet for at købe ting fra ny, kan du jo lige så godt købe dem brugte - det er langt bedre for miljøet, og så er det også meget bedre for din egen privatøkonomi. Det giver derfor rigtig god mening, at recyling i den grad er blevet populært blandt os danskere. Genbrugssælgerne pointerer, at de i 2016 solgte for 5,6 milliarder kroner. I 2019 har de solgt for 7,2 milliarder kroner. Dette svarer til en stigning på 28,5 procent.

Dette klargør om nogen, hvor populært det er at købe ting brugt blandt danskerne. En af grundene kan skyldes, at portaler som Trendsales og DBA aldrig har været nemmere at benytte. Der findes ikke kun hjemmesider men også apps til portalerne, så du vitterligt altid kan have dem ved hånden. Virksomheden Trendsales har oplevet en stigning på 246 procent i aktive brugere, hvilket igen klargør populariteten hos de brugte varer.

Ønsker du også at leve mere klimavenligt?

Det er blevet populært at leve et mere bæredygtigt og klimavenligt liv, og det er i den grad en af de bedre trends. Det handler nemlig i sidste ende alt sammen om, hvordan moder jord bedst muligt kan overleve - noget der burde være i alles interesse. Ønsker du at leve mere klimavenligt, bør du derfor ikke tøve. Der er så mange måder man kan være med til at redde jorden på. Du kan starte i det små - selv små ting kan gøre en stor forskel. Du kan affaldssortere. Du kan have en kødfri dag om ugen. D kan oprette en profil på eksempelvis Trendsales, hvor du kan sælge dit brugte tøj og købe andres brugte tøj. Der skal ikke meget til for at gøre en forskel, så hvorfor ikke gøre det?

Har debatten om sexisme taget overhånd?