14. oktober 2019
shutterstock_534365305
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prisudvikling for ejerlejligheder i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisudvikling for ejerlejligheder i Hillerød

Det seneste år er der kommet 28.39 % flere lejligheder til salg i hele landet, hvilket sætter et stort præg på boligmarkedet. I dag ser man en lavere omsætning, længere liggetider og lavere kvadratmeterpriser på ejerlejligheder. Det store udbud af lejligheder er ikke kun et københavnerfænomen. Det sker i samtlige større danske byer, hvor der er blevet bygget mange nye lejligheder de sidste par år.

PRISFALD

På landsplan faldt priserne på ejerlejligheder med 0,8 % i 3. kvt. 2018 og med hele 1 % fra oktober til november 2018. Ser man på priserne i forhold til samme måned året før, så steg priserne på ejerlejligheder med 1,6 % i november, hvilket er den laveste årsstigning siden juni 2012. Det største prisfald på ejerlejligheder var i Region Nordjylland med 1,6 %, mens den største og eneste prisstigning var i Region Sjælland med 1,1 %.
Udbudspriserne på ejerlejligheder i Hillerød er faldet med ca. 2,7 % i løbet af de sidste tre måneder. I samme periode er prisnedslagene også faldet fra et gennemsnitsniveau på 2.8 % af salgsprisen til 2,1%.

FÆRRE HANDLEDE EJERLEJLIGHEDER

I tredje kvartal 2018 faldt antallet af handler med ejerlejligheder på landsplan med 12,1 %. I Region Nordjylland faldt antallet af handler med ejerlejligheder med 22,8 %, mens de steg med 14,9 % i Region Sjælland.

Udbuddet af ejerlejligheder til salg i Hillerød kommunen har været uændret, mellem 50 og 60 lejligheder fra oktober 2018 til januar 2019.

LIGGETID

Det tager i gennemsnit 143 dage at sælge en lejlighed på landsplan. I januar 2019 var en ejerlejlighed i Hillerød gennemsnitligt 85 dage om at blive solgt med gennemsnitlig prisnedslag på ca. 3 %, hvilket svarer til ca. ca. 520 kr./m2.

For sælger kan der dog være et håb for at undgå prisnedslag ved at gøre boligen mere interessant for potentielle købere. Disse forbedringer kan foretages inden man kontakter ejendomsmægler Hillerød. Med disse tips kan hurtigt tjene en endog meget høj timeløn ind:

 • Ryd op i boligen
 • Simpel indretning - væk med pyntegenstande og tæt møblering
 • Hvid maling på vægge
 • Rengør, puds vinduer, træk gardiner fra, persienner op & luft ud
 • Sæt friske planter og blomster frem
 • Sørg for, at små-reparationer er ordnet
 • Åbne døre indenfor, og væk med gulvtæpper hvis du har (pæne) trægulve
 • Ryd op i havenDisse forbedringer kan muligvis øge prisen ved en boligvurdering, som typisk gøres af en ejendomsmægler. Vurderingen foretages på baggrund af boligkvarter, boligens byggeår og tilstand mm.
 • Kilder:
  Boligsidens markedsindex & bedstemægler.dk
  https://www.dst.dk/da/Statistik/
  https://finansdanmark.dk/nyheder/