28. oktober 2020
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt spisebord: Sådan finder du det bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt spisebord: Sådan finder du det bedste

Er det ved at være tid til, at du finder dig et nyt spisebord? Spisebordet spiller en vigtig rolle for helhedsudtrykket i vores spisestue, og derfor kan du skabe store forandringer ved at skifte dit spisebord ud.

Én ting er dog at have besluttet dig for, at du gerne vil finde et nyt spisebord. En anden ting er at beslutte dig for, hvilken form for spisebord det skal være. Dette er straks sværere. Der er nemlig en hel verden af forskellige typer af spiseborde, og det kan af samme grund være svært at finde ud af, hvad du skal vælge.

Skab hygge og samvær med det runde spisebord

Der er mange fordele ved at lade dit spisebord være rundt. Noget af det smarte ved runde spiseborde er nemlig, at de giver bedre mulighed for, at alle ved bordet kan kigge på hinanden og snakke med hinanden. Det betyder, at det ikke kun er din sidemand eller personen, du sidder over for, du kan snakke med.

En anden fordel ved det runde spisebord er, at det bidrager til et organisk og blødt udtryk til spisestuen. Du slipper for de skarpe kanter, men får i stedet et bord, der sikrer en hyggelig og rar atmosfære.

De runde borde fås i et hav af forskellige designs, materialer og udtryk. Du kan enten vælge en variant i træ for at holde fast i det organiske og naturlige look, men du kan også vælge ét i marmor, glas eller messing for at skabe lidt mere kant.

Firkantede spiseborde kan også noget

Selvom man kan sige mange positive ting om det runde spisebord, er der også flere fordele ved det firkantede spisebord. Det er ikke uden grund, at det er netop et firkantet spisebord, du kan finde i de fleste menneskers hjem. Det er nemlig en alsidig og praktisk løsning.

Det gode ved et firkantet bord – hvad enten det så er kvadratisk eller rektangulært – er blandt andet, at du kan stille det op ad en væg og derved spare på kvadratmeterne i rummet. Det er dermed det perfekte bord til dig, der synes, at det er lidt trangt med pladsen og vil udnytte din gulvplads bedst muligt.

Der findes også en masse utroligt æstetiske firkantede spiseborde, som kan give et flot og smagfuldt udtryk til spisestuen. Lige såvel som ved de firkantede spiseborde findes de runde også i et utal af skønne designs, så der er noget for enhver smag.

Fordele ved et bord med udtræk

Uanset om du går efter et rundt, et ovalt eller et firkantet spisebord, er det en god idé at vælge et med udtræk. På den måde kan du nemlig tilpasse bordet, til når du får gæster, hvor der kan være plads til flere.

Et bord med udtræk giver altså en høj grad af fleksibilitet, hvilket mange sætter pris på. Der findes mange skønne borde med udtræk, så det burde ikke være svært at finde et, der passer til din smag og indretningsstil.

Hvad koster et spisebord?

Medmindre du køber dine møbler brugte, er de desværre sjældent helt billige. Prisklasserne er dog enormt varierende, så der vil være stor forskel, alt afhængig af mærke, materiale og størrelse.

Det kan sagtens lade sig gøre at finde et spisebord i høj kvalitet og i et flot design, uden det behøver at koste det hvide ud af øjnene. Du kan derudover med fordel holde øje med gode tilbud og lignende, da du vil kunne få mere for dine penge og måske gøre et godt kup.

Der er dog tit en sammenhæng mellem kvalitet og pris, så hvis du vælger at give lidt ekstra for dit bord, vil det garanteret også være et bord i højeste kvalitet, du får med hjem.

Et sted, vi alle samles

Spisebordet er stedet, vi sidder hver eneste aften med familien eller vennerne, og det er her, vi har mulighed for at få snakket om både livets helt store og helt små ting. Det er med andre ord et samlingspunkt, hvor vi kan dele hverdagens øjeblikke og hygge os over god mad.

Derfor er det en god idé at gå efter et spisebord, som byder op til nærvær og samvær, og som alle har lyst til at nyde deres måltider ved.

Udover det er spisebordet også spisestuens blikfang, og derfor spiller det en afgørende rolle for, hvordan rummet tager sig ud rent æstetisk. Det er af samme årsag ikke spisebordet, du skal gå på kompromis med i din indretning, da det vil gå ud over resten af rummet.

Find nogle skønne stole til dit bord

Når du alligevel er på udkig efter et nyt spisebord, kan du lige så godt slå to fluer med ét smæk og også finde nogle nye spisebordsstole. Det er op til dig, om de skal matche til dit bord, eller om du ønsker at skabe kontrast ved at vælge stole i en anden stil end bordet. Begge dele kan være flot, og det kommer helt an på din personlige smag og indretning, hvad der vil fungere bedst.

Sæt jagten i gang

Hvis du føler dig rustet til at finde det bedste spisebord – og måske dertilhørende stole – kan du med fordel sætte jagten i gang allerede nu. Eftersom at udvalget er enormt, kan det tage lidt tid at undersøge det hele, så det er en god idé at gå i gang i god tid, så du ikke kommer til at tage en forhastet beslutning.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?