7. august 2020
ANNONCE%20Birgitte%20Nymann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nymanns Kostuddannelse meget mere end kost og kalorier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nymanns Kostuddannelse meget mere end kost og kalorier

Sundhed: Kostuddannelsen hos fitness- og sundhedsinstruktøren, Birgitte Nymann, tager udgangspunkt i hver enkelt deltager og ser på det hele menneske. Forløbet er længere end hos konkurrenterne, så kursisterne kan prøve tingene af undervejs og rigtigt nå at tage læringen ind.

Hvis du har en ven, der gerne vil til Kalundborg, hvad er så dit første spørgsmål?
- Det er naturligvis, hvor skal du rejse fra – altså, hvad er dit udgangspunkt…
Sådan er det også på Nymanns Kostuddannelse, som den kendte og anerkendte fitness- og sundhedsinstruktør, Birgitte Nymann står for.
- Der er flere kortere kostuddannelser i Danmark. De kører typisk i seks uger, og her lærer man blandt andet at tælle, tælle, tælle kalorier. Det gør jeg ikke. Det er spild af tid. Alle er forskellige – og alles udgangspunkt er forskelligt. Hvad der virker for nogle – virker ikke nødvendigvis for andre. Derfor tager jeg udgangspunkt i, hvor den enkelte person er i livet, og hvad den enkelte ønsker. Jeg hjælper dem med at identificere, hvordan de kommer hurtigst i mål, og hvilke forhindringer eller udfordringer, der kan være, forklarer Birgitte Nymann.

Hvem er Birgitte Nymann
 • Uddannet i idræt fra Københavns Universitet
 • Forfatter til 25 bøger om kost, ernæring, træning, sundhed, motivation og stress
 • Har udgivet mere end 50 forskellige træningsprogrammer på DVD
 • Kendt træningsekspert fra TV2 – GO’morgen Danmark og TV2 Sporten
 • Skribent på ugeblade og magasiner, bl.a. Hjemmet, Femina, iForm samt Ude & Hjemme.
 • Ejer og udvikler af Effektiv Træning
  Læs mere på: www.birgittenymann.dk
Fokus på hele mennesket

Nymanns Kostuddannelse har indhold og fokus, som ikke kan findes på andre kurser. På kostuddannelsen lærer kursisterne at se på det hele menneske, hvad enten de ønsker at opnå resultater for sig selv eller ønsker at hjælpe andre. Derfor lærer kursisterne bl.a. også noget om ofte oversete emner som fordøjelse, stress og søvns betydning for vægttab.

- Hvis en person vejer 100 kilo og måske har et mål, der hedder 75 kilo, så er der ingen nemme løsninger, der er holdbare. I min kostuddannelse sætter jeg fokus på, at et vægttabsforløb ikke er lineært. Det snørkler sig. Det går måske tre skridt frem - og så et tilbage, og sådan fortsætter det. Der er perioder, hvor livet gør, at man ikke kan tabe sig så meget, som man gerne vil, og det er ok. Det vigtige er det langsigtede mål og at nå dertil, understreger Birgitte Nymann og tilføjer:
- Vejen til en sund krop handler derfor i lige så høj grad om at blive slank og frisk i sindet.


Tre korte om kostuddannelsen...
 1. Uddannelsen tager udgangspunkt i, hvor den enkelte befinder sig i livet.
 2. Fokus på det hele menneske, ikke kun på vægt og kalorier. En sund krop kommer indefra.
 3. Uddannelsen strækker sig over flere måneder, så kursisterne har mulighed for at prøve det lærte af og lade det bundfælde sig.
 4. Læs mere og tilmeld dig på www.kostuddannelse.dk
Læring over længere tid

Den 47-årige helseeksperts uddannelse er på 50 timers undervisning, ligesom andre på markedet. Men Birgitte Nymann har valgt at sprede læringen over længere tid:
- I stedet for et seks ugers komprimeret forløb kører min uddannelse over flere måneder. Min erfaring er, at det giver god mening at lade kursisterne arbejde med de ting, de har lært, mellem modulerne. Derudover skal den omfattende nye viden kunne nå at bundfælde sig.
Vil du ligesom de mere end 550 personer, der allerede har gennemført Nymanns Kostuddannelse, også lære, hvordan du arbejder med din egen sundhed, så du udnytter din krops fulde potentiale – og så du kan mærke det? Så læs mere og tilmeld dig på www.kostuddannelse.dk
Næste hold starter den 4. september 2019 i Birkerød.


CASE 1: Elisabeth og familien har 
tabt sig og fået mere energi
Elisabeth Lundstedt var på udkig efter en kostuddannelse med fokus på sundhed, ikke kun på kost og kalorier, derfor valgte hun at gennemføre Nymanns Kostuddannelse.
- Jeg har altid godt kunne lide Birgittes Nymanns jordnære måde at forklare tingene på, så man kan forstå dem. Hun er selv sådan et godt forbillede. Allerede efter det første modul på kostuddannelsen gik Elisabeth Lundstedt hjem og fjernede alt hvidt sukker fra familiens kost.
- Vi har lagt vores kost om og droppet det hvide sukker. Det har haft en kæmpe stor betydning for vores familie. Resultaterne er virkeligt positive. Vi har alle sammen fået meget mere energi, vi sover bedre, og så har vi tabt os, helt uden at være på slankekur.
Hele familien har tabt sig. Elisabeth Lundstedt har selv tabt 4 kilo, mens hendes mand har tabt 17 kilo.
Efter at have taget kostuddannelsen og oplevet, hvor meget en sund livsstil har betydet for hendes egen familie, har Elisabeth Lundstedt fundet ud af, at hun fremover vil arbejde som kostvejleder og hjælpe andre i mål med et vægttab og en sund livsstil.

FOTO: Elisabeth Lundstedt,
41 år, Haslev

CASE 2: Mai-Britt: Ingen hokus pokus eller løftede pegefingre
Mai-Britt Lange valgte at tage Nymanns Kostuddannelse i foråret 2019, fordi hun længe havde haft lyst til at gøre noget godt for sig selv.
- Jeg fik Nymanns Kostuddannelse anbefalet af andre, som især lagde vægt på, at uddannelsen ser på det hele menneske. Det er jeg også selv meget begejstret for.
- Jeg har fået en langt større bevidsthed om, hvad fødevarer, søvn og stress betyder for min krop. Jeg levede allerede sundt, men nu har jeg fået teorien med.
- Der er ingen hokus pokus eller løftede pegefingre – målet er langtidsholdbare livsstilsændringer, der kan lade sig gøre i en travl hverdag. Der er ikke noget med at tælle kalorier men fokus på naturlig mad.
Nymanns Kostuddannelse har bidraget til, at Mai-Britt Lange nu udlever sin drøm om både at arbejde med sundhed og mennesker og have frihed til selv at bestemme over sit arbejdsliv.
- Jeg vil bruge alt det, jeg har lært på uddannelsen, til at hjælpe andre med at blive sundere. Det er fantastisk givende, når jeg oplever, at jeg kan gøre en stor forskel i et andet menneskes liv.

FOTO: Mai-Britt Lange,
49 år, Hillerød.
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?