6. maj 2021
Grød
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyd lækker granola til din morgenmad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyd lækker granola til din morgenmad

Kender du følelsen? Du vågner mandag morgen efter en dejlig lang weekend og kigger ind i dit køleskab. Det er gabende tomt. Det eneste du må tage til takke med er den bøtte skyr, der de seneste mange dage har stået på hylden og kigget på dig. Du købte den egentlig for at være sund og med på bølgen, men vidste fra det tidspunkt du snuppede den fra hylden i supermarkedet, at du ville få svært ved at klemme den ned. Ikke desto mindre rumler din mave nu til uigenkendelighed – og du ved at der fortsat er lange udsigter til, at du skal have frokost på dit arbejde. Du kommer skyr i en skål og står et øjeblik og fumler med skeen, da du får øje på glasdispenseren på din hylde. Glasdispenseren har stået at pyntet i en rum tid og er fyldt med lækker granola. Du vidste egentlig ikke, hvornår du skulle få spist indholdet i glasset – men ikke desto mindre føles det nu som verdens bedste idé, du har fået på den kolde og grå mandag.

Kan spice ethvert kedeligt måltid op


Lækker granola kan nemlig spice et hvert halvkedeligt måltid op. Og ikke alene findes det i et utal af varianter – det gør sig også ret godt til både morgenmaden, formiddagssnacken eller som ekstra crunch til din eftermiddagssmoothie. Har du granola i hjemmet er mulighederne med andre ord uendelige – og kun din fantasi sætter grænserne for, hvordan du vil nyde den lækre spise. Men hvad er granola egentlig – og hvad er forskellen på det og almindeligt müsli som du måske allerede kender. Vi giver dig alle svarene lige her.

Hvad er granola?

Granola er en blanding er korn, kerner, tørrede frugter, nødder og frø. Den lækre spise ristes først på panden – oftest i honning – og bages efterfølgende i ovnen. Dermed bliver den lækre granola lækker sød og får en skønt crunch. Denne sprødhed gør den perfekt sammen med eksempelvis yoghurt eller skyr, fordi de forskellige konsistenser komplementerer hinanden til fulde. Mens granola er kendt for sin sødme og sprødhed er müsli, som de fleste danskere formentlig kender, ofte kendetegnes ved også at indeholde ingredienser som korn, nødder, frø, frugt og kerne. Men hvor granola tilberedes på både pande og i ovn, er müsli typisk ikke behandlet – og er ikke tilsat honning eller andet sødt.

Uendelige variationsmuligheder


Vi har været inde på det tidligere – de mange varianter, som granola kan findes i. Supermarkedet bugner af varianter – og du kan derfor nemt finde den variant, der passer til netop dine smagsløg. Måske du er vild med den helt klassiske slags – eller har mod på, at kaste dig ud i nye smagsvarianter. På markedet finder du både granola med peanutbutter, chokolade og bær. Det er med andre ord helt op til dig at finde den variant, der passer til dine smagsløg – og som du synes, får din skyr mandag morgen til bare at smage lidt lækre.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?