21. april 2019
pexels-photo-1128318 %281%29
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyd ferien med familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyd ferien med familien

Nu er der ikke længe til børnenes sommerferie, og samtalerne over aftensmaden går sikkert jævnligt på ferieplaner. Med ferie får man langt flere frie timer sammen end i hverdagens hast, og det er med at udnytte dem til fulde. Er du ikke helt sikker på, hvordan du bedst udnytter ferien til dig og din families fordel, så læs med her.

Rejs væk sammen

Er du heldig at have en hel uge eller endda flere ugers sammenhængende ferie i dine børns ferie, er det ideelt at rejse væk sammen. Mange danskere kan nikke genkendende til, at de opnår mere feriestemning, hvis de rejser væk fra deres hjem. Har man mindre børn, er en længere rejse ikke optimal. Dermed kan en ferie i et nærtliggende sommerhus være et godt feriebud. Ofte handler det ikke om, hvor langt man rejser fra hjemmet, blot det at komme væk fra hjemmet medfører feriestemning. Hvis børnene er større, kan man udnytte feriens længde til at rejse længere væk, for at opnå en varmere temperatur end hvad den danske sommer byder på. Du kan med fordel finde det rette hotel for dig og din familie på https://www.hotelspecials.dk/.

Brug fridagene på sjov

Rækker økonomien ikke til en rejse sydpå, eller er dine ferie- og fridage spredt ud over sommeren, kan du i stedet planlægge endagsaktiviteter med familien. Der er mange muligheder for, at du kan tilbringe kvalitetstid med familien uden at det koster mange penge. For eksempel kan I opleve byen sammen. Det kan ske på gåben, cyklen eller mere avanceret rulleskøjter og løbehjul. I får kvalitetstid sammen med hinanden og byen, mens I er aktive og har det sjovt. I kan også være kulturelle og tage på museum. Mange museer har i ferier særlige arrangementer, som inddrager børn i alle aldre.

Lange fridage er også ideelle til, at børnene kan tilbringe tid med bedsteforældrene. En sjov idé er at tage dem med i zoologisk have. Det skal ikke være en forhindring at opleve ting sammen, på trods af at man er blevet ældre, og eventuelt ikke er så godt gående som tidligere. Har bedsteforældrene svært ved at følge tempoet og brug for mange pauser, vil en god løsning være en kørestol til dagen. Dermed kan de nyde dyrene i zoologisk have på lige fod med andre familiemedlemmer, uden at være udmattet over at skulle holde trit med de ivrige børn. Du kan læse mere om kørestole på kørestol.com.

Legeplads i haven

Børnene har ofte en lang sommerferie, og for at den ikke bliver for kedelig for dem, kan det være en god idé at give haven en make-over. Når man har en børnefamilie, er det optimalt, at haven er lig med sjov. Du kan sagtens ændre en grå og kedelig have til at fungere som en legeplads med forskellige legeredskaber. I kan lave en hyggelig aften ud af at brainstorme ideer til havens forandring, og børnene kan tegne eksempler på, hvordan de godt kunne tænke sig, at haven skulle se ud. Har I en større have, kan I konsultere med forretninger, der udbyder udstyr til haven, for bedst mulig indretningsforslag. De kan sikkert byde ind med ideer, som man slet ikke har tænkt på, men som ville være ideelle for haven som legeplads.

Om I bruger ferien i hjemmet, et nærtliggende sommerhus eller en ferie til udlandet, er mindre relevant, når bare I er sammen. Det er en god idé at tale ferieplaner over aftensmaden og få planlagt sommerens begivenheder, før man spilder dem på triviel afslapning. Dermed ikke sagt at afslapning ikke er vigtigt – det er noget alle ser frem til og bør prioritere. Man kan dog sagtens udnytte feriens længde til at opleve ting, som hverdagen normalt ikke byder på.

God ferie til dig og din familie!