21. september 2020
kort23
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nogle grunde til at anskaffe sig et kreditkort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nogle grunde til at anskaffe sig et kreditkort

Hvorfor egentlig anskaffe sig et kreditkort? Mulighederne for at låne penge nu til dags er mangfoldige og måske næsten uoverskuelige, så en opridsning af fordelene ved netop kreditkort løsningen kan synes nyttig.

Køb nu, betal senere

På et kreditkort vil du have en bestemt mængde kredit til rådighed som du frit kan bruge på hvad end du har lyst til. Du tager så at sige glæderne på forskud og venter med betalingen til din løn dækker det du har brugt den efterfølgende måned.
Kreditkortet er altså smart for dig der har brug for lidt mere økonomisk råderum i hverdagen, men ikke har brug for et større lån. Kreditkortet er altså mest til hverdagsbrug hvor et større forbrugslån ville være mere nyttigt til en større investering (såsom eksempelvis et nyt køkken).

Undgå renterne på dit normale bankkort

Mange firmaer tilbyder omkostningsfri kredit i en måned (hvilket harmonere med at din løn går ind og dækker det du har brugt), så du simpelthen kan anvende kreditkortet når du mangler penge.
Så længe du sørger for at være i stand til at dække det du har brugt hver måned, kan det altså være en relativt billig måde at låne penge på. Dog er det tilrådeligt at undersøge rentesatserne i forbindelse med manglende dækning, så du ved hvilke omkostninger du står overfor i tilfælde af ikke at kunne tilbagebetale kreditten til tiden.

Specielle fordele og procenter

Med rigtig mange kreditkort løsninger følger der forskellige fordele. Hvilke fordele der er tale om afhænger af den enkelte udbyder. Eksempler kan være optjening af bonuspoint til bestemte services eller konkrete rabatordninger.
Nogle kort er målrettet de rejselystne og lokker med gratis kontanthævning i udlandet, mens andre ligefrem tilbyder rejseforsikring (læs mere på kredittkortinfo.no/). Det kan altså være en stor fordel at have et kreditkort med sig på ferien, både i forbindelse med hævning og ekstra råd til sjov og oplevelser, men også i den mere alvorlige ende, så som tyveri.
Husk at undersøge hvor meget kreditkortets rejseforsikring dækker! Alt afhængigt af hvordan du rejser (ekstremsport, f.eks. ski, er eksempelvis ofte ikke dækket af normale rejseforsikringer) kan der være områder hvor du bør dække dig ekstra ind.
At optage et decideret forbrugslån kan virke meget forpligtende og måske lettere uoverskueligt, hvilket muligvis kan være grunden til at nogle foretrækker kreditkort. Med et kreditkort behøver du ikke tage stilling til et specifikt beløb, men kan simpelthen anvende det ekstra du har brug for fra måned til måned.
Ved et forbrugslån forpligter du dig på en anden måde og skal godkende et konkret beløb som du herefter skal betale tilbage på. Et kreditkort derimod kan du ganske simpelt lade være med at anvende når du ikke ønsker at skylde penge måneden efter. Så hvis du blot ønsker muligheden for ekstra penge i hverdagen, kan kreditkortet være et rigtig fint alternativ til det mere bindende forbrugslån.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?