20. september 2021
Unseen-bio_3
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mus bliver deprimeret af dårlige tarmbakterier fra mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mus bliver deprimeret af dårlige tarmbakterier fra mennesker

Der bliver forsket i tarmen som aldrig før, for man har fundet frem til, at bakteriefloraen i din afføring er en af de største indikatorer på dit generelle helbred. Her er 8 facts om tarmen, som du kan bruge som tip til et sundere tarmmikrobiom

Ønsker du selv at få analyseret dit mikrobiom og finde ud af, hvordan du kan skabe mere fysisk balance i kroppen. Så bestil din dit test-kit her. www.unseenbio.com

Tarmen er en temmelig fantastisk indretning, hvor der bor omkring 50 billioner bakterier i din tarmbakterieflora - både bakterietyper, der er positive og negative for din fysiske og psykiske balance.

Alle har deres helt unikke tarmmikrobiom som kan analyseres, og man kan pege på, hvad du eventuelt kan ændre i din hverdag for at skabe bedre livskvalitet og et langt bedre immunforsvar.

Så det er en god ide at holde din tarm i fin form, for den bestemmer i høj grad, hvordan resten af kroppen har det.

Sådan får du testet din tarmflora

Du modtager et test-kit med posten, som du poder din afføring med. Den sender du så retur til Unseen Bio, som ekspederer den videre til deres laboratorium i EU. Her bliver den analyseret og bliver til en stor mængde data om den helt nøjagtige bakteriesammensætning i din tarm. På den måde bliver din bakterieflora kortlagt, og sammen med dine kostregistreringer kan du se, hvad du skal ændre på i din diæt og livsstil.
8 vilde facts

Her er 8 vilde facts, som du måske ikke vidste om din tarm, som kan hjælpe dig til et sundere liv i balance.

  • Der findes så mange bakterier i vores krop, at de udgør 1-2 kilo af vores samlede kropsvægt. Det svarer til at der i ét enkelt gram afføring, er flere bakterier, end der er mennesker i hele verden.
  • Der forskes i øjeblikket meget aktivt indenfor tarmbakterieflora. Det viser sig nemlig, at den har indflydelse på en lang række sygdomme - fx kan man hos personer med diabetes, gigt, Alzheimers, svær overvægt, autisme, skizofreni, depression og angst se forandringer i fordelingen af tarmbakterier, som ikke ses hos raske.
  • Forsøg med rotter viser, at forsøgsdyrene begynder at udvise tydelig depressiv adfærd, hvis de får transplanteret afføring fra mennesker med svær depression. Så det kan måske betyde, at en sund tarmbakterieflora gør os i bedre humør.
  • Gennem vores kost kan vi i dén grad booste vores tarmbakterieflora i en positiv retning og derved forbedre vores generelle sundhed, da bakterierne producerer stoffer, som er gode eller dårlige for os. Spis mange grove grøntsager, groft brød og godt med fibre i kosten. Undgå så vidt muligt forarbejdede råvarer som pålæg, rødt kød, hvidt brød og sukker. Ved omlægning af kosten kan man allerede se positive resultater i tarmfloraen efter blot 48 timer.
  • Ca. 70 procent af vores immunforsvar er placeret i tarmen, som er netop der, hvor der findes flest bakterier i kroppen. Så man kan virkelig forebygge sygdom ved at have en sund bakterietarmflora.
  • Regelmæssige daglige toiletbesøg er rigtig godt for bakterimiljøet i din tarm. Så du skal ikke gå og holde dig. Gå på toilettet, når trangen melder sig. Holder du dig for lang tid, kan det øge risikoen for forstoppelse.
  • Den tid det tager for maden at passere gennem tarmen kaldes transittid. Har du en lang transittid, er der flere skadelige stoffer i kroppen. Fiberholdig mad bidrager til en kort transittid.
  • Har man en syg patient bruger man sommetider en transplantation af afføring fra en rask person med en balanceret bakterietarmflora, og i 90 procent af tilfældene kan man genetablere et stabilt tarmmiljø hos patienten.

Unseen Bio blev stiftet i 2018 og er en health tech startup, der vil forbedre den individuelle sundhed via unik personlig modellering af tarm-mikrobiomet. Du kan selv få testet din tarmsundhed for 995 kroner. Læs mere på www.unseenbio.com

Synes du, at kommunen er der for dig?