17. februar 2020
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Laver du de samme 10 retter om og om igen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Laver du de samme 10 retter om og om igen?

De fleste af os har et repertoire af retter vi er trygge ved, og som er dem vi tyr til om og om igen i en travl hverdag. Som regel er det familiefavoritter blandet med et par hurtige og nemme retter. Men hvordan får du mere variation i din madlavning? Prøv en af disse forslag – eller prøv dem alle hvis du er frisk.

Madblog

Der findes en del danske madblogs, som har mange familievenlige, sunde retter, som ikke tager alverdens tid at lave. For eksempel one pot pasta retter, som kun bruger 1 gryde. Flere af disse har enten et nyhedsbrev du kan få tilsendt eller et RSS-feed, hvor du får besked, når der er nyt på bloggen. På den måde, får du nye opskrifter serveret, som du kan afprøve i weekenden, eller en dag hvor der er lidt ekstra tid.

Måltidskasser

Måltidskasser er den ultimativt nemmeste måde, at få nye hjemmelavede retter ind i repertoiret på. Med måltidskasser får du enten en ny ret serveret, som bare skal i ovnen, men hos nogle leverandører, kan der også være tale om, at du får ingredienserne leveret, sammen med en opskrift, og så skal du selv i gang. Det er op til dig hvad du foretrækker, men nemt er det i hvert fald.

Bak op

At bakke op, er en metode, som bruges i de fleste professionelle køkkener. Det går ud på, at når du køber grøntsager ind, så renser og snitter du det og pakker det i bokse til køleskabet (eller fryseren), så alle ingredienser er præskårede og parat til at bruge i din madlavning. Du kan gøre det samme med kød, men vær OBS på holdbarheden.
På denne måde, er ingredienserne klar, og du kan koncentrere dig om at lave en ny ret, uden alt for meget forberedelse på dagen.