25. september 2021
photo34
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lån uden sikkerhed med den laveste rente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lån uden sikkerhed med den laveste rente

Et lån ”uden sikkerhed” er et lån, man kan søge om uden at skulle vise dokumentation for, hvad pengene skal bruges til. Man behøver heller ikke at sætte sin egne ejendele i pant - i modsætning nogle af de krav, der findes for mange andre typer lån, som f.eks. et boliglån.

Det gode ved et lignende lån er, at det for det meste er hurtigt og nemt at søge om det, især fordi man jo som sagt ikke behøver at fortælle låneudbyderen, hvad pengene skal bruges til, og der ikke kræves dokumentation. Et lignende lån kan søges om online via forskellige låneudbydere, og normalt vil pengene allerede findes på ens konto dagen efter hvis ikke på selvsamme dag.

Men som med så meget andet, skal man når man søger om lignende lån være opmærksom på, at der opkræves meget høje renter for lån uden sikkerhed i sammenligning med andre typer lån. Det kan ses ved at kigge på den ÅOP rente, som låneudbyderen beskriver.

Krav til låntager

Som sagt kræves der ikke dokumentation eller sikkerhed for et lån ”uden sikkerhed,” og det gør hele ansøgningsprocessen meget hurtigere end med andre typer kredit. Men der findes dog et par enkelte generelle krav, som man skal være opmærksom på, før man søger.

For det første, skal man være fyldt 18 år og have en gyldig Nemid konto. Der findes endda en del låneudbydere, der kræver, at man er fyldt mere end 18 år, men det varierer. Udover det er det dog vigtigt, at man også har en fast adresse i Danmark, og for nogle låneudbydere er det også vigtigt, at man har fast bopæl i Danmark.

I andre skandinaviske lande har nemid forskellige navne. I Norge kaldes det Bankid ifølge Billigeforbrukslån.no, og det giver dig mulighed for at underskrive aftaler om lån elektronisk.

Et andet vigtigt krav, for at kunne søge om lignende lån, er at man ikke er registreret som dårlig betaler i RKI (Danmarks største register for dårlige betalere). Grunden til at det er et krav er at det ville være for stor en risiko for låneudbyderen at låne penge til dårlige betalere, da der allerede ikke behøves nogen form for sikkerhed, og at man ikke behøver at stille sine ejendele i pant eller lignende.

Der findes et par låneudbydere, der dog ikke har dette som krav, men hvis du så er registreret i RKI anbefales det, at du får tænkt igennem, om du nu har råd til at søge om et lignende lån. Lån skal betales tilbage, hvor der vil påløbe sig renter, hvorfor det selvfølgelig er vigtigt, at man ville kunne tilbagebetale lånet, når den tid kommer.

Låneudbydere online

Hvis du har besluttet dig for, at du vil søge et finansiering uden sikkerhed, så er det vigtigt, at du ikke bare vælger den første, du hører om. Giv dig selv lidt god til at kigge rundt på nettet og se, hvad der tilbydes fra forskellige låneudbydere.

Der findes en del sammenligningssider, der gør det nemmere for dig at finde frem til de bedste renter, uden at skulle besøge hver enkelte låneudbyders side. Der findes mange andre af gode tilbud derude og med forskellige slags krav, så lav endelig en søgning selv og find frem til, hvad der passer bedst til dine økonomiske behov!

Vær nysgerrig

Der findes et stort antal af sammenligningssider også indenfor lån uden sikkerhed. Det kan derfor virke meget forvirrende at navigere rundt, når man prøver at finde frem til lån med de bedste renter.

Oplysninger kan nemlig også være vildledende i nogle tilfælde, og hvis man er begynder indenfor temaet og ikke rigtigt forstår alle de begreb, der findes om emnet, så bliver det hele endnu sværere.

Derfor er det vigtigt, at du tager kontakt til hver låneudbyder, også hvis du er i tvivl om den mindste detalje i deres oplysninger. Men husk på, at kundeservice hos hver låneudbyder har interesse i, at du benytter dig af deres tjenester og at de derfor også kan forklare tingene på en måde, som vil dække over nogle af de ulemper deres tilbud har.

Hiv derfor også fat i nogle gode venner, især dem der har forstand på emnet, og få gode råd og tips fra dem om, hvad du skal søge, hvad der er godt og hvad der er dårligt.

At søge om kredit uden sikkerhed kræver ikke, at man skal blive ekspert indenfor området. Dog er det vigtigt at være fuldstændig klar over, hvad kravene for dig som kunde er, hvilke love og regler gælder for dig og banken og hvad du skal betale tilbage (inkl. renter og andre udgifter).

Stemmer du til kommunalvalget i år?