21. juni 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lån og kreditværdighed - 9 ting du skal vide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lån og kreditværdighed - 9 ting du skal vide

Sponsoreret af Lead Supply

Der kan være mange grunde til, at du har brug for at låne penge. Det kan være, at tandlægeregningen blev lidt dyrere end forventet, eller at du gerne ville give dine børn et par ekstra julegaver.

Du bør dog ikke uden videre springe ud i at optage lån. Derimod bør du undersøge lånemarkedet grundigt, så du er sikker på, at du finder det lån, som bedst matcher dine behov. I denne guide kan du blive klogere på en række forskellige ting omkring lån, du bør kende til, inden du sender din låneansøgning.

Hvor kan jeg låne penge henne?

Førhen var det klart mest almindelige at låne penge af sin bank. Det kan du selvfølgelig stadigvæk, men det er efterhånden blevet mere og mere populært at låne penge over nettet. Det skyldes blandt andet, at der oftest er en masse papirarbejde involveret, når du skal låne penge i banken. Derudover stiller banken også forholdsvist store krav til din økonomi sammenlignet med de virksomheder, der tilbyder lån på internettet.

På internettet er der rigtig mange forskellige virksomheder, der tilbyder forskellige lån med forskellige fordele og ulemper. Det kan derfor godt gå hen og blive en anelse forvirrende, når du skal finde rundt i de forskellige lån på internettet. Derfor er det en rigtig god idé at sammenligne de forskellige lån. Det kan du blandt andet gøre her: Lån penge.

Hvordan finder jeg frem til det bedste lån på internettet?

Der er en række forskellige punkter, du kan sammenligne de forskellige lån på. Det skal dog siges, at der ikke er noget perfekt lån. Hvilket lån, der er bedst til dig, afhænger i høj grad af dit behov og din økonomi.

Når det så er sagt, så er der selvfølgelig nogle lån, der er mere fair end andre. Før du optager et lån, skal du dog gøre dig nogle tanker omkring dit behov. Hvor mange penge har du brug for at låne, og hvor hurtigt kan du betale dem tilbage? Det er også værd at undersøge, hvor hurtigt du kan få pengene udbetalt. Især hvis du står i en situation, der er meget akut. Her er der nemlig også forskel på, hvor hurtigt pengene bliver udbetalt.

Hvilke ting skal jeg overveje, inden jeg optager et lån?

Når du har gjort dig nogle overvejelser omkring dit behov, kan du gå videre i processen. Her skal du overveje hvor lang løbetid, dit lån skal have. Løbetiden er hvor længe tilbagebetalingen af lånet skal strække sig over. Jo kortere løbetid dit lån har, jo hurtigere er det ude af verden. Til gengæld er afdraget så også højere.

En længere løbetid vil oftest betyde lavere men flere afdrag. Derfor handler det altså om, hvor meget din økonomi kan holde til at lægge til side til tilbagebetalingen. Generelt er det godt at få lånet ud af verden så hurtigt som muligt, men det er selvfølgelig også nødvendigt, at du stadig kan leve et normalt liv gennem tilbagebetalingsperioden.

Gode indikationer på om det er et fair lån

Hvis du ikke lige er ekspert inden for økonomi, så kan det hele hurtigt blive meget forvirrende. Der er både rente, ydelse afdrag, ÅOP og alt muligt andet at holde styr på. For at gøre det hele lidt lettere, kan du med fordel kigge på ÅOP. ÅOP står for årlig omkostning i procent, og fortæller noget om, hvor dyrt lånet er. ÅOP indbefatter de samlede omkostninger, der er ved at optage det pågældende lån. På den måde kan du hurtigt få et overblik over, om lånet er fair eller ej.

Er jeg overhovedet kvalificeret til at optage et lån?

For at låne penge er der en række krav, du skal imødekomme. Som tidligere nævnt, er kravene i banken en del større end hos de lånevirksomheder, der tilbyder lån online. Du skal dog alligevel opfylde en række krav, for at få lov til at låne penge på nettet.

For det første skal du være over 18 år, og være bosat i Danmark for at optage lån hos langt de fleste udbydere. Derudover er det afgørende, at du ikke står registreret i RKI. Gør du det, vil virksomhederne typisk ikke låne penge til dig. Det skyldes, at det er en nødvendighed for virksomhederne, at de får deres penge tilbage. Står du i RKI, betyder det, at du på et tidligere tidspunkt ikke har kunnet betale til tiden.

Opsummering

For at finde frem til det bedste lån for dig, er det altså vigtigt at overveje følgende punkter, som vi allerede har været lidt inde på:
1. Hvor meget skal jeg låne? Tilbyder lånevirksomheden det ønskede beløb?
2. Hvad ønsker jeg at bruge pengene til?
3. Hvor lang er løbetiden?
4. Kan jeg betale tilbage i tide?
5. Hvad er ÅOP for lånet?
6. Hvad siger tidligere kunder om lånevirksomheden? Har de fået gode anmeldelser?
7. Er jeg kvalificeret til at optage det ønskede lån?
8. Hvor høj er renten på det ønskede lån?
9. Hvad ligger den månedlige ydelse på?

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?