25. februar 2020
Begravelsesguiden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontakt en bedemand i den svære tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontakt en bedemand i den svære tid

Vi kan desværre ikke komme uden om dødsfald af ens nærmeste, når tiden rinder ud. Der er dog en vigtig opgave tilbage at tage sig af, og det er begravelsen. Det er muligheden for at sige det sidste farvel og ære den afdøde en sidste gang. Her vil man med fordel få hjælp af en bedemand, som kan hjælpe til at gøre hele situationen nemmere for de nærmeste.

Hvad er en bedemand?

En bedemand er ofte en selvstændig erhvervsdrivende, som hjælper med alt det praktiske i forbindelse med en begravelse og dødsfald. Han eller hende vil være med til at tage noget af ansvaret af dine skuldre og gøre hele situationen lidt nemmere for den enkelte. Der er ingen love eller regler om, at man skal bruge en bedemand, men det vil i langt de fleste tilfælde anbefales.

Alle bedemænd gør hver dag et stort arbejde for de mange pårørende. Det kan være en sort tid, som man vil tilbringe med familie og venner. Det sidste som mange kan overskue er at arrangere alt og stå for planlægningen. Her vil en bedemand påtage sig store dele af alt dette for at ære den afdøde og for de pårørende.

Hvorfor skal man vælge en bedemand?

Som tidligere omtalt så er det ikke nødvendigt eller påkrævet at gøre brug af en bedemand. Det er dog det mest almindelig og nemmeste. Det er forskelligt hvilke ydelser, som bedemanden kan tage sig af, blandt andet følgende:

● Levering af kiste
● Rustvognskørsel
● Levering af urne
● Håndtering af ligtøj

Dette er blot et udpluk af de helt centrale kerneydelser, som en bedemand vil påtage sig. Endvidere kan det ofte arrangeres, at der vil planlægges alle delene af begravelsen og ceremonien. Alt lige fra bestilling af de helt særlig blomster til dødsannoncen i avisen. De små men ofte vigtige detaljer, der vil gøre stort indtryk. Her skal det dog nævnes, at det er helt passende at diskutere prislejet. Afhængigt af den enkelte økonomiske situation så vil der være løsninger, som tilgodeser alles behov og krav.

I nogle tilfælde har den afdøde klare ønsker til deres begravelse, som selvfølgelig skal tilgodeses. Her vil det igen være en god idé at få stablet et godt samarbejde på benene, så ceremonien vil være som forventet.

Få alle aftaler på skrift

På trods af at det er en svær tid og situation, så vil det altid anbefales, at man får alle aftaler på skrift. Bedemandsbranchen har ikke altid haft det bedste ry, og det er specielt med priserne, at der er forskel. Nogle steder vil man kunne komme ud for svindel eller fælder, hvor man pludselig har sagt ja til noget, som man egentlig ikke ville. Derfor skal man til enhver tid altid få alle aftalerne på skrift og læse det med småt. På denne måde vil man undgå eventuelle misforståelser i den svære tid. På den anden side, hvis man fra start får lagt alle retningslinjer og ønsker på bordet, så vil arbejdet fremadrettet blive langt nemmere for alle parter.