20. april 2021
milivoj-kuhar-Te48TPzdcU8-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom godt i gang med dit byggeprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom godt i gang med dit byggeprojekt

Dette indhold er sponsoreret

Corona har sat gang i rigtig mange byggeprojekter - specielt i det private hjem. Det har aldrig gået så godt for diverse byggemarkeder og håndværkerfirmaer, som det har de seneste par måneder. Hvis du også har gået og overvejet et større eller mindre byggeprojekt i dit hjem, er der nogle ting du bør overveje, før du går i gang.

Behov og ønsker

Det første du skal gøre, er at få afklaret dine behov og ønsker, før du går i gang med selve byggeprocessen. Du skal vælge materiale, design og også den hjælp du ønsker at modtage. Eksempelvis kan det ved større byggeprojekter være svært at udføre alt arbejdet selv. Når du vælger at få professionel hjælp af håndværkere, VVS’ere, elektrikere osv., er det vigtigt, at i får afklaret ønsker og krav til projektet, så arbejdet udføres under de bedste forudsætninger. Udførelse af statiske beregninger er for eksempel én af de forudsætninger for, at dem der skal udføre projektet, får et overskueligt billede af, hvorledes bygningskonstruktionen skal se ud og bygges - hvis du vil vide mere herom, så klik her. Med et godt udgangspunkt, sikrer du, at der ikke kommer til at ske misforståelser og at slutresultatet bliver præcis som ønsket.

Økonomiske aspekt

Det kommer altid til at koste, når man skal igennem et byggeprojekt. Det er derfor en god idé, at lave et budget eller i det mindste have et overblik over, hvor mange penge man har til rådighed og vil putte i projektet. Udover materialer, kommer den professionelle hjælp også til at koste. Derfor er det vigtigt at bevare overblikket, så man ikke ender med uforudsete omkostninger. At afdække behov, krav og ønsker har også en indvirkning i det økonomiske aspekt, da misforståelser og fejl i projektet netop kan føre til flere omkostninger, end først forventet.

Et byggeprojekt tager tid

Det tager tid at bygge et nyt hus eller at skulle igennem en større renovering eller vedligeholdelse. Når man ved siden af sin hverdag også skal være bygherre over sit eget projekt, skal man være klar på tids omkostningerne. Selvfølgelig kan en arkitekt eller bygningskonstruktør tage meget af arbejdet til sig, men når der er tale om et byggeprojekt i hjemmet, har man typisk også et ønske om at være tilstede under hele processen. Det er vigtig, at man er klar over den tid det tager, så man ikke begynder at lægge for mange planer i kalenderen eller bliver uenig med sin partner om visse ting. En god idé er derfor en god gammel forventningsafstemning i hjemmet, hvor der afklares, hvor meget tid der bruges på projektet i ugen - og også at kalenderen under perioden ryddes så vidt som muligt.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?