25. juni 2021
alex-shu-EW6_WGbTC78-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Københavns indbyggertal stiger - det samme gør huslejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns indbyggertal stiger - det samme gør huslejen

København er en utrolig populær by, og med god grund. Hvert eneste år flytter hundredvis af unge mennesker til København fordi de skal studere, og samtidig er byen også populær for børnefamilier, pensionister og nyuddannede. Det kan være svært at se disse to ord for sig: lejebolig København, og samtidig tro at det er muligt at få bolig drømmende til at gå i opfyldelse. Der er flere grunde til at opgaven med at finde en lejebolig kan være nær umuligt. For det første er København vokset med 150.000 indbyggere indenfor de seneste 30 år, hvilket i sig selv er helt utroligt. Hvert år bliver der færre og færre lejeboliger der er til at betale, og mange kan få svært ved at betale de høje huslejer på SU og et deltidsarbejde, faktisk er boligpriserne i gennemsnit steget med 30% indenfor de seneste år.

Find din drømmebolig ved at tænke ud af boksen

Hvis du står og skal finde din næste bolig i København, så kan det godt være du skal tænke lidt ud af boksen. Selvom du måske har set dig selv cruise over Dronning Louises Bro på din røde cykel, på vej til din fancy nørrebro lejlighed, eller set dig selv smutte ind forbi en trendy cafe på vej hjem til din lejlighed på Frederiksberg, så kan det godt være at du er nødt til at tænke lidt ud af boksen når det kommer til din boligs lokation. Du kan selvfølgelig sagtens starte med at lede efter lejeboliger inde i København, og der findes flere gode sider hvor du kan få et godt overblik over hvilke ledige boliger der er, og hvor du kan skrive dine præferencer ind såsom størrelse, pris, bydel osv. Du skal dog lige huske på at selvom du finder flere ledige boliger, så er det langt fra sikkert at du er den heldige der får fingrene i en af dem. Der er mange om buddet, og selvom du er kommet helt hen til at se boligen og lægge billet ind på den, så kan en anden godt løbe med den foran næsen på dig. Derfor kan det være en rigtig god ide at kigge lidt på byerne udenfor København; Hillerød, Kongens Lyngby, Hvidovre, Ishøj, Gladsaxe, Gentofte osv. På grund af S-togene, kan du faktisk komme ret langt væk fra København, og stadig have relativt let ved at komme ind til København på alle tider af døgnet til skole, arbejde, byture osv. Hvis du kigger længere ude er der for det første flere boliger at få, og huslejen er som regel også betydeligt billigere. Det er altså med at tænke lidt ud af boksen, og udvide søgeområdet hvis du skal finde din lejebolig når du skal studere eller arbejde i København.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?