28. september 2020
Socialdemokraten Marianne Vind er medlem af Europa Parlamentet og sidder i den såkaldte S&D-gruppe, hvor socialdemokratiske parlamentsmedlemmer fra hele EU arbejder sammen
Socialdemokraten Marianne Vind er medlem af Europa Parlamentet og sidder i den såkaldte S&D-gruppe, hvor socialdemokratiske parlamentsmedlemmer fra hele EU arbejder sammen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ”JEG FLYTTER ALTSÅ IKKE TIL BRUXELLES!”

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

”JEG FLYTTER ALTSÅ IKKE TIL BRUXELLES!”

Marianne Vind er socialdemokrat, sjællænder og medlem af EU-parlamentet:

I Europa-Parlamentet er alt fra landbrug og dyrevelfærd til arbejdsmiljø og udenrigspolitik på dagsordenen. Men for Marianne Vind, som til daglig bor i Havdrup på Sjælland, er mærkesagerne stadig de samme: Hun vil stoppe social dumping, bekæmpe kræftfremkaldende stoffer og få EU til at fungere i sjællændernes hverdag.

Tragedien i Tølløse

Selvom der er langt fra Sjælland til Bruxelles, så er det en lokal tragedie, som Marianne Vind nævner, når hun fortæller om sin kamp for et europæisk ID-kort til udenlandske arbejdstagere.

- På en gård i Tølløse faldt en mand ned i en kornsilo og døde, mens han var på arbejde. Erstatningssagen har trukket ud i årevis, fordi der har været usikkerhed omkring, hvem der egentlig var hans arbejdsgiver og dermed
bærer ansvaret for den dårlige sikkerhed og mangelfulde instrukser, fortæller Marianne.

Det var den 34-årige ukrainer Mykola Makarenko, som døde. Nu er der opstået tvivl om, hvorvidt landmanden eller et vikarbureau var arbejdsgiver. Ifølge Marianne ville et ID-kort med en oversigt over ansættelsesforhold, løn og arbejdsvilkår skabe klarhed i den slags sager:

- Med et ID-kort ville myndighederne kunne kontrollere, hvem der var arbejdsgiveren, og om både løn og arbejdsvilkår er i orden. Sådan kan vi styrke kampen mod social dumping.

“Man skal jo ikke få kræft af at gå på arbejde”

Et andet emne på Mariannes dagsorden er kræftfremkaldende stoffer. I dag får ca. 120.000 europæere hvert år konstateret kræft, efter at have været udsat for kræftfremkaldende stoffer på arbejdet.

- Det kan jo ikke passe, at man skal få kræft af at gå på arbejde. Vi har lovgivning i EU, som forbyder flere kræftfremkaldende stoffer, men desværre må man stadig bruge flere af dem i nogle år endnu.

Derfor tog Marianne også problemet op i høringen med Nicolas Schmit, som er ny beskæftigelseskommissær.

- Byggearbejdere, rengøringsfolk og laboranter må hver dag trække vejret i kræftfremkaldende støv, bruge skrappe rengøringsmidler eller håndtere giftig kemi. Dem skal vi beskytte ved at forbyde flere kræftfremkaldende stoffer, og det lod til, at den nye kommissær var enig med mig. Det følger jeg selvfølgelig op på.

Ser altid frem til at komme hjem

Selvom Marianne har fået kontor i Bruxelles, så er det stadig Havdrup, som hun kalder for sit hjem, for hun er sjællænder og trives bedst på landet:

- Jeg glæder mig altid til at komme hjem igen efter en lang arbejdsuge, så jeg flytter altså ikke til Bruxelles. Når jeg er hjemme næsten hver weekend og f.eks. falder i snak i køen i Brugsen eller på julemarkedet, så er det nemmere at vide, hvad der betyder noget for sjællænderne. Det er vigtigt for mig at kunne følge med i.

FØLG MARIANNE VIND PÅ FACEBOOK.DK/MARIANNEVINDEP

Vidste du, at eu har støttet ...
... udviklingen af Store Heddinge som handelsby på Stevns for at skabe vækst i kommunen?
... udviklingen af et nyt spildevandsanlæg i Kalundborg, hvor vi kan fjerne medicinrester fra vores spildevand?
... Femern-forbindelsen til Tyskland, som vil åbne op for det tyske marked på en helt ny måde?
... et projekt i Slagelse, som har fået kommunens udsatte unge tilbage i uddannelse?
... et projekt i Solrød, hvor man bruger det tang, som er skyllet i land på stranden, til at lave klimavenlig biogas?
... etablering af nye cykelruter på Sjælland og øerne, som tiltrækker flere turister til vores region?

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?