23. marts 2019
black Friday
Foto: Pressmaster /Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor holder vi Black Friday?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor holder vi Black Friday?

Black Friday er lige rundt om hjørnet, og det betyder alverdens tilbud på alting. Det er langt fra alle der har mulighed for at ligge i kø flere dage i forvejen for at få de bedste tilbud, men du kan faktisk sagtens få nogle af de fantastiske tilbud, uden at du behøver at ligge flere dage eller timer i kø.

Black Fridays oprindelse

Black Friday er dagen efter den amerikanske Thanksgiving, som falder på den fjerde torsdag i november måned. Black Friday har ikke altid repræsenteret tilbud og billige varer, faktisk så billige varer at der er nogen der ligger i kø flere dage for at opnår tilbuddene, før andre kunder.

Black Friday startede med at være en term, der blev brugt i Philadelphia, som beskrev dagen efter Thanksgiving, da der ofte var sort af mennesker og biler, der skulle hjem, efter at have afholdt Thanksgiving med familien, og tog faktisk først sin plads udenfor Philadelphia i 1975. Senere har detailhandelen i USA, brugt dagen til at betegne, når de begynder at lave sorte tal i regnskabet igen. Black Friday kan derfor godt tages som endnu en amerikansk tradition, som valentinsdag, vi har taget til os i Danmark.

Black Friday kommer dog ikke alene og mandagen efter Black Friday, afholder mange webshops Cyber-Monday, hvor de holder store udsalg på deres varelager, selvom de fleste også har store tilbud under Black Friday, der er endda flere og flere butikker, der starter Black Friday flere dage før den egentlig dato.

Black Friday i Danmark

Black Friday er senere kommet til Danmark i 2013, hvor de første webshops, tog initiativ til at afholde større tilbud på deres produktkataloger. Black Friday er dog siden vokset og vokset, og nogle butikker kører nu enorme tilbud på udvalgte varer, som nogle mennesker er villige til at ligge i kø for at være de første der får fat i.

Black Friday var i 2014 den dag, hvor dankortet blev brugt flest gange på en dag, faktisk hele 4,5 millioner transaktioner blev der foretaget på denne ene dag. Black Friday voksede desuden endnu mere og i 2015 slog Black Friday rekorden for største omsætning på dankort i Danmarks historien, på en enkelt dag.

Fang de rigtige tilbud

Black Friday har gennemgået en enorm udvikling herhjemme i Danmark, og det kan derfor være svært for den arbejdende dansker at finde tid til at holde styr på tilbuddene. Der er blevet mere og mere populært for danske webshops at udgive tilbuddene i løbet af dagen, og faktisk op til rigtig mange gange om dagen, der findes sågar nogle sider, der udgiver nye tilbud en gang i timen, og det er derfor utrolig svært at være opmærksom på alle tilbuddene.

Det er en rigtig god idé at sørge for at gøre op med dig selv, hvorvidt der er nogle produkter, du står og mangler eller bare gerne vil have fat i, og derefter undersøge hvilke steder, der sælger disse, og hvordan de giver deres tilbud til kende. Det er en god idé at være opmærksom på webshops, der udgiver deres tilbud en gang i timen, så du kan have alarmen klar en gang i timen, så du bliver husket på at tjekke tilbuddene.

Langt de fleste danskere er ikke opmærksomme på, at der kan være store besparelser at hente på telefoni, bredbånd og andre teleabonnementer, hvis du tegner sådanne under Black Friday. Langt de fleste teleselskaber kører tilbud på sådanne abonnementer og det kan derfor være muligt at få nogle gode bredbånd priser, så du kan spare på de faste udgifter fremover. Der er ofte gode deals med lave bredbånd priser, hvor det er muligt at hive en bedre hastighed til en laver pris end den du har i forvejen, ofte gælder det også mobiltelefoner og meget mere.
Du kan læse mere om prisen på dit bredbånd lige her.