6. maj 2021
1453-L1010 - sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor har man brug for en a-kasse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor har man brug for en a-kasse?

De fleste danskere er godt kendt med a-kasse-systemet, og de mange fordele ved at have en a-kasse, men det skader ikke at få opfrisket mindet. Her kan du læse mere om, hvorfor man har brug for en a-kasse, og hvilke fordele det kan give dig i dit arbejdsliv.

Hvad er en a-kasse?

Du tænker måske, hvad er en a-kasse? Det er noget som er helt legitimt at undre sig over, hvis du for eksempel ikke har været på det danske arbejdsmarked før, eller måske er studerende, eller er kommet til Danmark fra udlandet. Der er mange udfordringer, der kan være i dansk arbejdsliv, og der er ingen

En a-kasse kan føles som en stor månedlig udgift, hvis det ikke er noget, man føler man har brug for her og nu, men det er helt klart ikke her du skal spare, når du skal lægge dit husholdningsbudget. Der er mange faste udgifter man kan spare på, men a-kasse burde ikke være en af dem. Det kan nemlig vise sig at være en uvurderlig forsikring, hvis du står i en situation, hvor du bliver ledig.

Selv hvis du er i en fast ansættelse med gode vilkår, så har man aldrig nogen reel forsikring, at en fast ansættelse betyder at det er noget, man skal være i for evig. Det kan være du får lyst til at søge dig til et helt nyt job i en anden branche, og har brug for økonomisk støtte i den tid du leder og hjælp til at finde et nyt job, eller der kan ske noget uforudset med den virksomhed du arbejder i, der gør at du mister dit job. Da er det en god ide at have en forsikring.

A-kasse er en god forsikring

De fleste har en forsikring, der dækker rejse, indbo, tyveri, bil og ulykker. Det er dermed ikke sagt, at man forventer sig en ulykke, men det er utroligt godt at have, hvis uheldet mod al formodning skulle være ude.

Det samme gælder faktisk for dit arbejdsliv. Hvis du har en a-kasse, og har optjent dagpenge, så har du faktisk løns sikring, hvis du mod al formodning skulle miste dit job, eller hvis du har valgt at stoppe. Det vil sige, at du får penge udregnet efter en a-kasse sats, i den periode du er ledig.

Det er en god sikkerhed at have, da mangel oplever meget angst og usikkerhed i forbindelse med arbejde. Det er en god forsikring, hvis du skulle blive ledig, og du kan udnytte tiden på en effektiv måde, og få hjælp til at komme godt videre i din karriere.

Find den bedste a-kasse

Der findes dog mange forskellige a-kasser at vælge mellem, og det er vigtigt at man vælger den, der passer til ens behov. Det at der er mange at vælge mellem, kan måske gøre, at man bliver lidt forvirret, men det er faktisk en god ting. Når der er mange at vælge mellem, så er der også en større chance for at finde en god og billig a-kasse. Der er nemlig stor forskel på. Hvad de forskellige a-kasser koster, og det er noget du skal tage højde for, når du skal vælge. Hvis du skal finde den helt rigitge a-kasse, er det en god ide at sammenligne flere a-kasser, inden man vælger.

Det er også en god ide at tage stilling til, om du gerne vil have a-kasse og fagforening i et. De fleste a-kasser specialiserer sig indenfor en bestemt branche eller et bestemt felt, så du kan få den sparring og vejledning du har brug for.

Der er nemlig stor forskel på, hvad der kræves i forskellige brancher, og derfor er det en god ide at vælge en a-kasse, der har godt overblik over netop din felt.

Få hjælp til at navigere i arbejdsmarkedet

Uanset hvilken branche du tilhører, kan det være en god ide at få hjælp til at navigere i arbejdsmarkedet. Har du brug for råd og sparring for at komme videre? Så står a-kassen klar til at hjælpe. Det er nemlig vigtigt med sparring og hjælp, hvis man vil få den helt rigtige karrierevejledning. Og her er din a-kasse specialister, hvis du vælger en a-kasse, der passer til din branche og dit kompetencefelt.

Derfor er det specielt vigtigt, at du ikke udelukkende fokuserer på pris, når du skal vælge den rigtige a-kasse, men også tager et kig på, hvilke kurser og hjælpemidler de kan tilbyde, for at få dig godt videre i arbejdslivet. Der er ingen grund til at sidde fast i et job du ikke bryder dig om, eller ikke at realisere dine drømme, hvis du har mulighed for at komme godt videre. Det kan din a-kasse hjælpe dig med, og derfor er det en uvurderlig samarbejdspartner, og ikke blot en løns sikring.

Der er altså flere gode grunde til at vælge den rigtige a-kasse, så du ikke står på bar bund, hvis du på et tidspunkt bliver ledig, eller gerne vil videre i din karriere. A-kassen kan hjælpe dig godt videre.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?