4. juni 2020
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvordan finder du gode knive til køkkenet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan finder du gode knive til køkkenet?

Skarpe knive er et must i alle køkkener. Profesionelle eller amatør køkkener – det spiller ingen rolle. En skarp kniv gør alle arbejdsopgaver i køkkenet, der involverer en kniv, meget lettere. Det er nemmere at skære sig til fine bøffer, fint hakkede grøntsager og meget mere. Det gør altså på mange måder madlavningsoplevelsen mere behagelig, og er altså et must hvis man bruger tid i køkkenet. Men hvordan finder man så de rigtige knive, der passer til dit behov? Der findes utallige knive på markedet, og mange forsøger at sælge knive i sæt, hvor kvaliteten er lav. Man lokkes derfor med at få flere forskellige knive. Disse knive er sikkert også fine de første par måneder, men de bliver hurtigt sløje, og materialet tillader næppe at man kan slibe dem. Det er derfor vigtigt at man ikke forsøger at spare hvor der kan spares, men derimod går efter at få en god værdi for pengene. Det betyder altså ikke at den dyreste kniv altid er den bedste, men blot at man skal forsøge at finde en god kniv til prisen, da billige knive ofte ikke er pengene værd – selvom de er billige.

Lav din research

Som med så mange andre produkter, så er det altid en god ide at gøre sin research før man køber noget. Det kan man gøre på mange forskellige måder, men nu er vi så heldige at vi i 2019 har Google lige ved hånden i form af vores smartphones. Der er meget information at hente på internettet, og man vil med sikkerhed kunne snuse sig frem til en håndfuld gode knive. Så er det op til dig selv at vurdere hvilken du mener passer bedst til dit behov.
Det kan også være en god ide at gå ned i en fysisk butik, hvor der er personale der kan hjælpe dig. Det er ikke altid at kæder som Imerco eller Kop&Kande har en faglig kyndig person til rådighed. Det er dog ofte at personalet er garvet nok til at kunne hjælpe dig. De har alt andet lige også erfaring med, hvilket knive der sælges flest af, og hvilke der er flest reklamation sager på.
Der findes mange gode mærker, som leverer kvalitetsprodukter. Det er dog svært at finde ud af om de helt dyre knive er værd deres penge. Køkkenknive fra Gastrotools og Zwilling betaler man generelt lidt ekstra for, men det er godt givet ud i sidste ende, hvilke diverse online reviews også tegner et godt billede af.

Opbevar kniven optimalt

Når du så har fundet den rette kniv, så gælder dem om at tage vare om den. Det er vigtigt at man først og fremmest behandler kniven med respekt fordi den er skarp, men også fordi det er vigtigt at passe på den, så den kan holde i lang tid.
Her er det vittigt at have en god knivholder. Det betyder ikke noget om det er væghængt, magnet eller bare en der står på bordet hvor dine knive kan opbevares separat fra hinanden. Det kan også være en god ide at anskaffe sig en knivsliber på sigt, da dine knive – ligegyldigt kvalitet – altid vil miste lidt af deres skær med tiden. Det er dog ikke en prioritet der skal indfries i starten, så længe du bare tager godt hånd om dine knive.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?