17. oktober 2021
people-2557399_1920
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvilke konsekvenser har manglen på ungdomsboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvilke konsekvenser har manglen på ungdomsboliger

Unge mennesker med drømmestudie i København, har svært ved at finde boliger. Og de dyre priser har gjort, at folk nu er nødt til at rykke længere ud af byen. Men manglen på ungdomsboliger har store konsekvenser, både for de studerende og deres fremtid.
Boligmangel i storbyerne på trods af det store fokus på problemet, så er der stadig en massiv boligmangel på lejligheder i København. Dette rammer isæt de studerende, som har bruge for en studiebolig der er til at betale. Og opgørelser viste at der i 2018, manglede 8400 boliger til de studerende i København og Roskilde. På S.dk kan man da også se, at der er lange ventelister på de mange ventelister til ungdomsboliger rundt i København.
Og som studerende er det ikke altid muligt, at betale for de dyre boliger i København. For kapitalen er lille og derfor, har de studerende svært ved at komme ind på boligmarkedet i storbyerne. Derfor mener mange eksperter også, at vi er nødt til at skabe flere mindre boliger. Sådan at de studerende også har mulighed for, at finde en bolig de kan bo i og betale.

Problemer er så alvorligt, at man i 2017 lavede ændringer i planloven i København. Dette betyder at man nu må bygge midlertidige boliger, hvor de studerende vil kunne bo i 10 år. Derudover har kommunen også valgt, at man skal opføre 6.000 nye studie- og ungdomsboliger.

Og selvom der siden 2015 er kommet 2800 nye ungdomsboliger, så er det stadig ikke helt nok. Derfor er der også en målsætning om, at man når 6000 nye ungdomsboliger inden 2020.

Hårde konsekvenser for de unge

Selvom der er blevet opstillet mange midlertidige boliger, samt bygget mange nye ungdomsboliger. Så er der stadig unge, som ikke finder en lejlighed. Et af de seneste forsøg på, at skaffe flere boliger er de containere som er blevet bygget om til boliger. Og da pladsen er træng, har man placeret nogle af dem på vandet. Så har man en bolig, og behøves blot besøge Marineudstyr.dk for at være i gang.

Men også disse boliger blevet revet hurtigt væk, men var selvfølgelig et skridt i den rigtige retning.

Men for de unge som ikke kan finde en bolig, eller et værelse. Kan det desværre betyde, at de til sidst er nødt til at droppe ud af deres drømmestudie. Og tallet for studerende der søgte om en ungdoms- eller studiebolig var i 2018 på 15.000. Dette var 2000 mere end året før, hvor tallet lå på 13.000.

Det er forfærdeligt at unge er nødt til, at droppe deres drømmestudie fordi der mangler boliger til dem. Men mange studerende vælger så også, at flytte længere væk fra studiet. Og selvom der er den ekstra pendler tid, er det den eneste mulighed der er hvis du vil have fat i en bolig. Dette er både hvis de ønsker, at leje et værelse som også bliver revet væk.

Men også hvis de ønsker, at finde en ungdomsbolig er de nødt til at søge andre steder på Sjælland. Og hvis man kommer hele vejen fra Jylland, kan det være svært at få et socialt liv til at hænge sammen på denne måde.
Alternativet er at de studerende, går ud og optager lån for at sidde i deres boliger. Dette kan for nogen være en nødvendighed, da deres alternativ er at droppe studiet eller det sociale liv.

Studieboligerne er for dyre

Selvom man så får fat, i en af de populære ungdomsboliger. Oplever mange unge at disse også er for dyre, og de derfor har svært ved at sidde i dem. En lejepris på 6-7000 kr. er ikke unormalt, er kan være svært for mange unge at sidde i uden hjælp. Og hos private udlejere sættes der flotte men billige højskabe fra Kitchn op, også stiger huslejen urimeligt meget.

Derfor har København også måtte afsætte 400 mio. kr. i 2013, sådan at der kan blive opført nogle almene ungdomsboliger. På den måde sikre man sig, at det ikke kun er de ressourcestærke familier der kan komme til.

Rejser du til udlandet i år?