26. september 2020
1019-L1011 - sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvilke fordele er der ved at købe på afbetaling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvilke fordele er der ved at købe på afbetaling?

Afbetaling ser ud til at brede sig som en meget populær betalingsløsning, både i webshops og fysiske butikker. Men hvad går afbetaling egentlig ud på? Er det en god ide at købe noget på afbetaling? Her ser vi lidt nærmere på, hvilke fordele der kan være ved at købe på afbetaling.

At kunne slå til her og nu

Det er jo desværre ikke sådan, at vi har penge til enhver tid, der kan disponeres frit. Langt de fleste af os lever på et budget, hvor pengene er forbeholdt praktiske udgifter og faste udgifter hver måned - hvor kun en lille andel af pengene er til fri benyttelse. Derfor er det klart, man kan blive fristet, når der kommer et godt tilbud. Men hvad gør man, hvis man ikke har de penge her og nu? Det nemme svar er afbetaling. På Nemafbetaling.dk finder du alt det, som du har brug for at vide om køb på afbetaling.

En mere overskuelig betalingsform

Afbetaling er i princippet et lån, hvor man betaler et beløb tilbage over en længere periode. Det er blevet meget normalt at købe dyr elektronik så som smartphones og computere gennem afbetaling. Derfor er det tit sådan, at elektronikbutikker og telefonabonnementstjenester, lokker med gunstige aftaler om afbetaling.

Afbetaling kan nemlig være den eneste og bedste løsning, hvis man står overfor et tilbud, man ikke kan sige nej til. Hvis man kun har et mindre beløb sat af hver måned til for eksempel et nyt fjernsyn eller noget andet, man ønsker sig, så kan det være fordelagtigt at dele betalingen op i mindre og mere overskuelige bider. Store produkter som fjernsyn, ny græsslåsmaskine eller ny sofa, er nemlig objekter, der koster mere end de fleste har til rådighed på stående fod. At kunne købe de her ting på afbetaling, og samtidigt få mulighed for at slå til, når der er et godt tilbud, gør betalingen meget mere overskuelig, fordi den ikke går udover andre faste udgifter. Afbetaling kan med andre ord gøre køb muligt som du ellers ikke ville have kunnet betale for.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Der er dog nogle ting, du skal huske på at tjekke, når du skal købe noget på afbetaling. Der kan løbe dyre renter og gebyrer på nogle afbetalingsløsninger, der gør det du har købt meget dyrere end i udgangspunktet. Det er meget vigtigt, at du ikke kommer til at snyde dig selv, når du køber noget på afbetaling, og derfor skal du tjekke vilkårene nøje, inden du laver en aftale.

Alle afbetalingsløsninger er ikke lige gunstige, så det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke gebyrer din aftale involverer og om der løber renter på beløbet? At have fuldstændig overblik over, hvad din aftale indebærer, kan hjælpe dig til at undgå ubehagelige overraskelser. Det er også meget vigtigt, at du sørger for at betale, det aftalte beløbet til tiden, hvis du vil undgå dyre gebyrer.

At købe på afbetaling kan være en god og overskuelig betalingsløsning, hvis du ikke kan betale hele beløbet med det samme, det er dog vigtigt at du overholder din betalingsaftale, og sørger for at du har budget til at kunne nedbetale beløbet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?