13. april 2021
SN - Seomodvine
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad skal der til for en god festaften med dem du holder af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad skal der til for en god festaften med dem du holder af?

Det kan godt være, vi ikke kan se så mange mennesker her for tiden. Men derfor er det helt okay at planlægge fremtidige sammenkomster med dine venner og dem, du kender. Det er for de fleste lang tid siden, man har skulle planlægge en aften med gæster. Så hvordan er det nu lige, man gør? Heldigvis for dig, får du her en guide til de ting, du skal have styr på både inden, under og efter din fest.

Før dine gæster kommer

Det mest stressende ved en fest er tiden, der leder op til, gæsterne ankommer. Der skal være styr på en masse ting, og samtidig skal du også selv være klar og i tøjet, inden de kommer. Det handler om bare lige at tage en dyb vejrtrækning eller to, og starte fra en ende af. Lav eventuelt en liste over de ting, du gerne vil have gjort og fokusér kun på ét punkt ad gangen. På den måde kan du mere effektivt gå til værks uden at blive forstyrret af alle de andre ting, du vil have gjort.

Alle, der har prøvet at være gæst til en fest, elsker at få snacks og velkomstdrink, når de ankommer. Derfor kan det være en ide at starte med at sætte sådanne ting klar. Så er det ude af verden, og hvis der er nogle, der kommer lige ti minutter før tid, så har de noget, de kan drikke og spise, mens de venter.

En anden ting, der er smart at gøre i god tid, er at dække bordet. Glas og tallerkener og servietter og alt sådan noget kan sagtens stå klar i god tid. Sæt også drikkelse på køl eller på bordet, så du ikke skal finde sodavanden og de økologiske vine frem, når du har travlt med at lave maden. Så kan du fokusere på de ting, der skal laves i sidste øjeblik, som eksempelvis maden, inden gæsterne kommer, uden du skal til at dække bordet, efter de er kommet. Ellers er det bare at vente og gå og pudse lidt om dit hjem, indtil de første par gæster ankommer.

Når gæsterne er kommet

Denne tid er den letteste. Alt er gjort klar, og nu er det bare om at hygge dig. Det er nemlig lige så meget din fest, som det er en fest for dine gæster. Hyg dig og sørg for at få snakket med alle dine gæster hver især. Det er nemlig dig, de er kommet for at se. Mens du hygger dig, kan du holde et overblik over, om der er nogen, der mangler noget at drikke, eller om der er nok chips i skålen. Ellers; læn dig tilbage og hav en god fest med dine venner og familie.

Når festen er slut

Så kan du puste ud. Det har været en vellykket fest, og du fortjener at slappe af. Lad være med at tænke, du er nødt til at rydde alt op med det samme, den sidste gæst er gået ud ad døren. Slap af og ryd op dagen efter, det er okay. Nu er der nemlig ikke nogen andre end dig selv, du skal tage hensyn til.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?