23. november 2020
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmet er hvor vi lader op til hverdagens udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmet er hvor vi lader op til hverdagens udfordringer

Du har måske ikke gjort dig for mange tankerne om, hvordan det ideelle hjem udformer sig for dig. Måske du endnu ikke er flyttet hjemmefra, eller måske du faktisk allerede har gjort dig dybe overvejelser omkring hjemmet og hvad du ønsker dig af et hjem.

Hvad du allerede har gjort dig tanker eller ej, så er det ikke sikkert at du er klar over de mest væsentligste overvejelser som man skal gøre sig, når man enten køber et nyt hus eller bygger et – ja, endda også hvis du blot flytter ind i en lejebolig, så gælder de samme principper.
I denne artikel kigger vi på, hvordan man indretter hjemmet optimalt både æstetisk, men også ift. rumfordelingen og dermed den følelse som huset giver dig.

Indret hjemmet lige præcis som du selv ønsker det

Det vigtigste når man forsøger at skabe sine egne rammer, som man selv skal leve i hver dag, er at man gør lige præcis som man selv ønsker.
Find alt den inspiration på nettet og i andre hjem som du overhovedet kan, og så gør det til dit eget. Der er masser af inspiration at hente på sider som sider som f.eks. møbellageret, og/eller de sociale medier. Specielt Pinterest er målrettet boligindretning, og der vil du med sikkerhed kunne hente inspiration fra mange forskellige stilarter.
Lad dig ikke påvirke af, hvad andre mener – det er jo dit hjem, og dér hvor du skal leve hver dag.

Dynamikken i dit hjem – altså følelsen du får i diverse rum – er meget vigtig, og derfor er det vigtigt at du mærke godt efter. Måske et køkkenalrum ikke lige er noget for dig, selvom det ellers er meget populært i denne tid. Så skal du bare ikke have et køkkenalrum, men derimod opdelt stue og køkken.

Bland praktisk med æstetisk – hvad vægter du højst?

Det er ikke kun det æstetiske der skal være fokus på. Et behageligt hjem er ikke kun et hjem der er flot, men også et hjem hvor de praktiske opgaver er optimeret. Det betyder altså at materiale og hvidevarer skal være så gode som muligt, og at der er tænkt på f.eks. placering af opvaskemaskine og tørretumbler – er de nær værelserne hvor de larmer? Og/eller er de nemme at tilgå? På samme måde er køkkenet også et sted i huset, hvor man skal gøre sig nogle grundige overvejelser med skabsplads, bordplads og meget mere.

En sund balance mellem æstetik og praktikalitet er altid at foretrække!

I trygge rammer slapper vi bedst af

I sidste ende så gælder det om at skabe nogle trygge rammer i sit hjem, for kun på den måde kan man slappe fuldstændig af. Hjemmet er hvor vi lader vores batterier op igen, og derfor skal man være i stand til at flade helt ud når man er derhjemme.

Der er mange måder hvorpå tryghed kan defineres. Tryghed kan ikke kun gøres op i alarmer og indhegning, eller hvorvidt man føler at området generelt er sikkert, og hvorvidt naboerne er imødekommende og gode mennesker. Nej, tryghed er nemlig en følelse – og selvom man ikke befinder sig i et farligt kvarter, kan man bare nogle gange ikke fange den følelse – helt uforklarligt, men alligevel en faktor man skal tage i betragtning.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?