25. oktober 2021
1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har du styr på de 3 skarpe detaljer til den perfekte poloshirt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du styr på de 3 skarpe detaljer til den perfekte poloshirt?

En poloshirt sidder langt fra perfekt på alle. Her får du de 3 vigtige detaljer til at finde den perfekte poloshirt. Tjekker du f.eks. normalt, om din polo er lavet 100% af naturmaterialer?

Der findes mange Poloshirts i dag. De kommer i alle mulige farver, materialer og former. Men hvad skal du egentlig holde øje med, når du prøver en poloshirt eller køber den på nettet?

Det er tit spørgsmål, som dukker op, når man skal vælge den helt rigtige poloshirt. Der er ofte stor forskel på den poloshirt, som du prøver og dine kropsmål. Der skal du have nogle specifikke mål – som vi giver i denne artikel.

Her kommer de 3 vigtigste detaljer til at finde den perfekte poloshirt.

1. Få styr på den rigtige længde, vidde og ærmestørrelse på poloshirten

Poloshirtens længde
Længden af poloen går fra top til bund. Du kan se, at det er den rigtige længde på poloshirten, når den falder lige over midten af lynlåsen på dine bukser eller shorts. Går den længere ned end det, bliver din poloshirt for baggy og hænger på kroppen. Hvis den derimod er kortere, ser det ud som om, at den er krympet i vask.

Poloshirtens vidde
Din overkrops bredde og fylde er altafgørende i forhold til vidden af poloshirten. Når du tager din poloshirt på, skal den føles behagelig. Selvom den behagelige følelse varierer fra person til person, er et godt håndgribeligt tip at tage fat på begge sider at trøjen med fingrene. Derefter måler du, hvor meget stof du får fat i mellem fingrene, før det rører din krop. Du skal kunne holde ca. 5-7 cm stof på hver side. Hvis det er tilfældet, har du fundet den strømlinede poloshirt.

Den helt rigtige størrelse på ærmerne
Poloshirtens ærme skal ende omkring halvvejs mellem din skulder og albue. Det ser for stort ud, hvis ærmerne er tæt på din albue og for tætsiddende, hvis trøjen sidder helt oppe i armhulen. Ærmerne skal samtidig være tætsiddende og lægge sig rundt om armen. Med den samme teknik som du målte vidden af poloen med, skal det være muligt at få mellem 1,5 til 3 cm af tøjets stof mellem fingrene.
Nogen gange finder man en fed poloshirt, som desværre lige er for lang i vidden. Det er faktisk muligti de tilfælde at få den skræddersyet.

2

2. Kend reglerne for god poloshirt stil

Der er to steder, hvor du kan gå galt i byen. Ved ikke at vælge matchende tøj eller bryde kodeks for, hvordan man bærer poloshirten.

En poloshirt passer godt til alt. Chinos, jeans og shorts er især benklæder, som skaber en god og stilren kontrast. Du skal helst vælge ensfarvede poloshirts og undgå de alt for detaljerede og mønstrede.
Desuden er det godt at vide, hvordan man ikke skal bære sin poloshirt.


Tre klassiske fejl:

Poloshirten nede i bukserne.
En blazer ude over poloshirten.
En undertrøje indenunder poloshirten.

3

3. Vælg naturlige materialer – og mærk forskellen

Og vi er nået til det sidste tip.

Find en poloshirt af bomuld eller naturlige fibre (f.eks. silke, lærred eller hør). Det naturlige look får dig til at føle dig behagelig og afslappet uden de store armbevægelser. Det opretholder derudover et stilrent og uspoleret look til dine shorts, chinos, jeans, etc.


Undgå helst:

Poloshirts af polyester, da du nemt får det for varmt.
Poloshirts af unaturlige fibre. Kvaliteten kan virkelig svinge og dermed føles ubehagelige at have på.

Hvis du har lyst til at prøve de nye poloshirts i 2019 og få gode råd med på vejen, så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?