6. maj 2021
ricky-kharawala-adK3Vu70DEQ-unsplash (1)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har du mus som uventede gæster? Sådan bekæmper du dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du mus som uventede gæster? Sådan bekæmper du dem

Utrolig mange danskere vælger at flytte i hus på et tidspunkt i deres liv. Men hvis man køber et hus fremfor at bygge sit eget, følger der til tider noget vedligeholdelse med. Især, hvis man er flyttet ind i et charmerende hus med et par år på bagen. Den sjæl sådan et hus holder, skal også holdes væsentlig mere ved lige end ved køb af et nybygget hus. Som husejer kan man være udsat for mange ting. Problemer med strøm og vand. Problemer med isolering. Problemer med konstruktion og så videre. En af de ting, du også er ekstra udsat for som husejer, er skadedyr. Et af de skadedyr, du ofte kan møde, især hvis du bor et sted med lidt natur, er mus. Måske sidder du netop og læser denne artikel, fordi du har haft dit første møde med de små pelsede skadedyr. Nogle finder dem utrolig ulækre. Andre synes nærmest de er nuttede. Og måske sidder du faktisk og er en smule i tvivl om, hvad du skal gøre ved dyrene, og om du overhovedet bør gøre noget ved dyrene? Hertil kan vi trygt svare, at du absolut bør gøre noget ved mus i dit hus og på din grund. De er betegnet som skadedyr, og det er der en grund til. Nedenfor vil vi beskrive hvordan du skiller dig af med de ubudne gæster.

Sørg for at sikre dit hus mod smuthuller

Det er en god idé altid at sørger for at kældervinduer, rørgennemføringer eller ventilationsåbninger er lukket. Dette skyldes, at musene ellers ville snige sig ind gennem disse små smuthuller rundt omkring i huset. Selv de mest solide huse kan have svage punkter hist og her, som mus vil udnytte i en fart. For at sikre dine ventilationsåbninger, kan du forsyne dem med finmasket galvaniseret trådvæv eller en musespærre. Til at få fat på disse ting, kan du få hjælp af Skadedyrseksperten.dk.

Bekæmpelse af mus

Hvis musene først er kommet indenfor i hjemmet, så bliver du nemlig nødt til at bekæmpe dem med fælder i hjemmet. Skadedyrseksperten har et stort udvalg af forskellige musefælder, der kan hjælpe dig på vej med igen at få et trygt hus, der ikke er plaget skadedyr. Smækfælden er den musefælde der kendes fra tegnefilm, som dræber mus hurtigt og effektivt. De forsynes med lokkemad, så musene lettere falder i fælden. Du bør ikke spare på antallet af fælder i dit hjem, da dette alt andet lige øger chancen for at fange musene i en fart.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?