19. juni 2021
SN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guide: sådan lægger du selv ny terrasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guide: sådan lægger du selv ny terrasse

Der er mange gode grunde til at lægge en terrasse, hvis du ikke allerede har én. Og hvis din terrasse er gammel og trist at se på, kan du også overveje, om ikke det er tid til en opgradering.

Uden en dejlig terrasse er det nemlig svært at hygge sig i haven, og en grillaften er bare ikke det samme uden en indbydende og varm terrasse – og det gode er, at du kan lægge en ny terrasse helt selv.

Start med fundamentet

Du skal starte med at skabe et godt fundament for dine fliser, så de kan holde til både massiv regn og stort pres fra oven.

Derfor skal du først lægge et godt lag af stabilgrus på 10-15 cm. Stabilgruset kan ikke springes over, da det er det lag, som holder fliserne på plads, så overfladen ikke bliver ujævn over tid.

Stabilgruset sørger desuden for at underlaget under dine fliser ikke skyller væk under kraftig regn, så du er sikret en flad og lækker terrasse i rigtig mange år. Stabilgruset skal presses godt sammen for den bedste virkning, hvorfor det kan være en god idé at leje en pladevibrator.

Det vandrette lag af sand

Oven på stabilgruset skal du lægge et lag på ca. 3 cm med afretningssand. Afretningsandet har til formål at gøre overfladen helt plan, så terrassen bliver helt flad.

I den forbindelse kan du eventuelt overveje, om terrassen skal have et lille fald, så vandet vil løbe væk fra huset, når det regner.

Du afretter dit afretningssand med en retskinne, som du trækker henover sandet på vandrør, som du placerer i vatter eller med en lille hældning, hvis det er det, du ønsker.

De sidste skridt

Når fundamentet er på plads og afretningssandet ligger i vatter, er du klar til at lægge dine fliser på. Det er sjovt at lægge fliser på den plane overflade, og når du er nået hertil, er der ikke langt igen.

Start med at spænde en snor ud, som du kan følge undervejs, så du er sikker på, at du holder dig på en lige linje.

Når du har lagt alle dine sten i det ønskede mønster, er du næsten klar til at holde åbningsfest på terrassen.

Der mangler dog stadig et enkelt og vigtigt skridt. Du skal nemlig fylde fugesand i mellemrummene mellem fliserne, så fliserne forbliver på deres plads, og så ukrudt i revnerne kan minimeres.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?