26. maj 2020
businessmen-businesspeople-businesswomen-1249158
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grib chancen og speed jobsøgningen op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grib chancen og speed jobsøgningen op

At blive fyret står for mange som et skrækscenarie. En række ubesvarede spørgsmål trænger sig på. Hvordan ser min fremtid ud, hvad med økonomien – og hvornår får jeg et nyt job?

Hvis du er medlem af en a-kasse og har været det i minimum et år, kan du få dagpenge. Dermed er det økonomiske sikkerhedsnet på plads, mens du koncentrerer kræfterne om at finde et andet arbejde. Jo hurtigere du kommer i gang, des bedre kort har du på hånden.

Med hjælp fra din a-kasse kan du forhåbentlig få vendt situationen og gjort ledighedsperioden til et skridt på vejen mod nye muligheder. Måske endda få et bedre job. Faktisk bliver mange endnu gladere for deres nye job, end de var for det, de måtte forlade.

Vælger du derimod at tage den med ro, kan det være overraskende svært at komme op i gear igen. Det gælder om at udnytte de ressourcer, du har, mens du stadig er tæt på arbejdsmarkedet og har gejsten.

Bliv set af virksomheder

Faktisk får de fleste nyt job relativt hurtigt efter en fyring. Rigtig meget sker inden for de første 6-8 uger. Når man længere ind i ledighed, går det langsommere. Derfor gælder det om at komme i gang så hurtigt som muligt. Som ledigt medlem af a-kassen Ase kan du få input til at aktivere dit netværk, styrke din profil og komme videre i karrieren.

Inden for mange fag er det sociale netværk LinkedIn en god måde at brande sig selv på, forklarer job-og karrierekonsulent Mark Oxfeldt, Ase, der tilbyder webinar til ledige om, hvordan de bruger netværksplatformen i jobjagten. I modsætning til Facebook er LinkedIn målrettet erhvervslivet.

”LinkedIn er en platform, hvor du kan holde kontakt til og pleje dit eksisterende netværk, både som jobsøgende og når du er i arbejde. Samtidig kan du skabe nye professionelle kontakter, ligesom såvel rekrutteringsfolk som virksomheder benytter LinkedIn til at søge kandidater. Så det gælder om at have en skarp profil og øge trafikken og synligheden på din side,” siger Mark Oxfeldt.

Vis bedste udgave af dig selv

LinkedIn blev grundlagt i 2003 af den amerikanske iværksætter Reid Hoffman og hans team, men blev først populært efter en del år. Således tog danskerne for alvor LinkedIn til sig i løbet af 2013. Siden er det gået stærkt, og mere end to millioner har i dag en profil.

”På webinaret lærer du at opbygge en professionel profil og får tips til, hvordan du kan arbejde aktivt med din LinkedIn-profil, så trafikken til din profil og dermed jobmulighederne øges, ” siger Mark Oxfeldt.

En målrettet profil og aktiv brug af den kan åbne døren til nye jobmuligheder. Men den skal sættes op med de for dig rigtige søgeord, hvis du skal dukke op i de rigtige søgninger. Grundlæggende skal den sende de rigtige signaler og give den information, virksomhederne efterspørger.

”Uanset om du er nybegynder eller rutineret Linkedin-bruger er der fif at hente. Mange oplever, at der faktisk er langt flere strenge at spille på, end de umiddelbart troede,” siger Mark Oxfeldt.

I dag har LinkedIn mere end 600 millioner brugere på verdensplan.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?