25. februar 2020
gravemaskine - sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gør dit arbejde nemmere med en minilæsser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gør dit arbejde nemmere med en minilæsser

Man kan have brug for en hjælpende hånd på gården, og den mest effektive er en splinterny minilæsser. Den er yderst effektiv i brug og vil med sikkerhed gøre en markant forskel for den daglige drift. Minilæssere findes i et bredt sortiment, så der med sikkerhed er noget for alle, der måtte være interesseret. Læs mere her og find den minilæsser, der matcher dine behov.

Tag udgangspunkt i dine behov

Alt afhængigt af hvilke behov og i hvilke sammenhæng, som man ønsker at anvende en minilæsser, så kan man med fordel se nærmere på forskellen af modellerne. Er man en del af et større landbrug eller anden sammenhæng har brug for en minilæsser, så skal man altid tage udgangspunkt i ens egne behov. Det nytter ikke noget at investere i en for stor model, som ikke kan komme omkring på gården. Inden man går ud og investerer i minilæssere, så skal man undersøge følgende forhold:

  • Løftekapacitet
  • Hastighed
  • Trækkraft
  • Løftehøjde

Ovenfor er ikke en fyldestgørende liste, men det er alle centrale funktioner, som man kan undersøge. Det vil endvidere altid være til fordel at kontakte ens forhandler til vigtige eventuelle spørgsmål og yderligere vejledning.

Løftekapacitet er afhængig af den ønskede anvendelse. Heraf vil der dog også være størrelsen i tankerne. En mindre model kan ofte løfte omkring de 350 kg, hvorimod de større modeller kan løfte helt op til 2000 kg. Det kan man gøre op med sig selv og produktionen, hvad der er mest anvendeligt for netop den enkelte situation.

Hastighed er ikke altid en afgørende faktor, men den strækker sig ofte fra 10-30 km/t. Dette hænger ofte sammen med motorstyrken, der er i den enkelte minilæsser. Her kan man yderligere sammenligne med trækkraften, der i nogengrad også er bestemt af motorstyrken.

Afhængigt af plads og foranstaltningerne heri, så vil løftehøjden være forskellig. Det vil dog også ofte hænge sammen med løftekapaciteten. De mindre maskiner har ofte en løftehøjde på 1400 mm, hvor de større kan komme op på 3100 mm. Igen er det altafgørende, at man overvejer sine egne behov og finder den mest anvendelige minilæsser på den måde.

Dine helt nye brugte maskiner

I mange tilfælde er det ikke nødvendigt at gå ud og investere i helt nye maskiner, hvis man kan få en brugt maskine. Det vil både være fordelagtigt for prisen og scrapværdien. Det største værdifald sker nemlig umiddelbart efter købet af en ny maskine, og dette vil man derved undgå i købet af en brugt minilæsser.

Yderligere så er det de færreste maskiner, der vil have taget den store skade af brugen. Dette behøver man dog heller ikke være bekymret for, hvis man fra start vælger en pålidelig forhandler, som ved hvordan minilæssere skal fungere ned til mindste detalje. Det vil med sikkerhed være med til at skabe de bedste forudsætninger for din fremtidige brug. Effekten i dagligdagen vil være den samme, hvis man har undersøgt minilæsseren på forhånd og sikret sig, at alt fungerer præcis, som det skal.