17. september 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gode råd til at undgå januars økonomiske tømmermænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gode råd til at undgå januars økonomiske tømmermænd

December er en måned, der fylder rigtig mange danske hjem med hygge og glædeligt samvær. Familier samles om det overdådige julebord, hvor de voksne nyder julemaden alt imens børnene vogter pakkerne under juletræet. En uges tid efter juleaften er det nytår, og her skal der igen ikke gås på kompromis med gastronomiske fornøjelser. Har du problemer med at få økonomien til at hænge sammen i december, er det altså fuldt forståeligt - det er nemlig bare en dyr måned. Der skal handles julemad, julegaver og spiritus til nytårsaften. Derudover skal den årlige julefrokost jo også gennemføres uden mangler. Selvom alt dette lyder dyrt og uoverskueligt, kan du spare mange penge ved at organisere dine indkøb.

Lav lister og forbered julegaveindkøbene i god tid

Når der skal handles ind til juleaften, er det let at blive fristet nede i supermarkedet. Ved at lave en liste inden du tager afsted, undgår du diverse impulsindkøb. Tag udgangspunkt i din liste og skriv kun de ting på listen, som du har brug for. Når det kommer til julegaverne, kan du eventuelt undersøge, om nogle af tingene kan findes billigere brugt. Hvis ikke bør du derimod undersøge, om der er tilbud på nogle af tingene på Black Friday. Her er der nemlig chance for, at du kan spare penge på en stor del af julegaverne.

Quicklån - den absolutte nødløsning

Hvis det er helt galt med økonomien i december, kan det være nødvendigt med et quicklån. I og med at januar og februar er mindre økonomisk krævende måneder, kan du godt være bekendt at optage et lille lån i december, som du så betaler tilbage de efterfølgende måneder. Det er dog vigtigt, at du bruger din sunde fornuft, inden du optager et lån. Tjek ÅOP, lån kun det nødvendige beløb og sikr dig, at du kan betale lånet tilbage.

Synes du, at kommunen er der for dig?